Ingezonden persbericht

Samenwerking Dutch DSL en Imtech Telecom

biedt extra zekerheid aan klanten

REEUWIJK, 20020905 -- Reeuwijk, 5 september 2002 - Breedbanddiensten leverancier Dutch DSL en netwerk integrator Imtech Telecom kondigen een samenwerking aan. In het kader van deze samenwerking zal Imtech Telecom de installatie van DSL-verbindingen met bijhorende aansluitapparatuur ("CPE") bij klanten van Dutch DSL verzorgen.

Dutch DSL levert breedbanddiensten via een netwerk van resellers die deelnemen aan het DSL Alliance Partner Programma. Deelnemers aan dit partner programma treden op als reseller van de Dutch DSL diensten en realiseren een vaste maandelijkse omzet met de verkoop van DSL diensten.

De snelle groei van het aantal resellers was aanleiding voor Dutch DSL om op zoek te gaan naar één partij die de vele DSL-installaties op professionele wijze kan verzorgen.

"Door de geografische spreiding van haar vestigingen en de flexibiliteit van haar medewerkers is Imtech Telecom de juiste partner voor Dutch DSL", aldus Ernst Stünzi, technisch directeur van Dutch DSL. "En belangrijk voor onze resellers en hun klanten is dat Imtech in staat is conform de strengste Service Level Agreements (SLA) te werken", vult collega en directeur customer services Jan Camp aan.

Imtech Telecom verzorgt al geruime tijd voor diverse gerenommeerde partijen dergelijke diensten. "Dienstenleveranciers zoals Dutch DSL moeten zich volledig kunnen focussen op de levering van hun diensten en het onderhouden van klantcontacten", aldus Rob van Straten algemeen directeur van Imtech Telecom. "Wij hebben een unit die gespecialiseerd is in dit soort ondersteuning van service providers en nemen hun deze zorg graag uit handen".

Beide partijen hebben een aantal werkafspraken gemaakt die bijdragen tot een zo soepel mogelijk verloop van de installaties. Informatie-uitwisseling tussen Dutch DSL en Imtech Telecom zal plaatsvinden via het geavanceerde order tracking systeem van Dutch DSL. En de configuratie van de aansluitapparatuur ("CPE") zal reeds voor de feitelijke installatie door Dutch DSL verzorgd zijn. Doelstelling is om zo snel mogelijk na de noodzakelijke aanpassingen in de telefooncentrale - ook wel het porteren van de lijn genoemd - de klant operationeel te brengen met de nieuwe DSL verbinding.

Over Dutch DSL

Dutch DSL is een leverancier van DSL communicatiediensten. DSL technologie maakt van een gewone telefoonlijn een vaste en snelle verbinding. Deze permanente verbinding is beschikbaar voor een aantrekkelijk, vast tarief zonder betaling voor telefoontikken. De ADSL producten van Dutch DSL koppelen netwerken van bedrijven met breedband technologie aan het Internet. De SDSL variant is uitermate geschikt voor de koppeling van bedrijfsnetwerken. Door het uitgebreide DSL product portfolio van Dutch DSL is er voor ieder bedrijf een passende oplossing. Het grote voordeel van DSL (ADSL en SDSL) is de combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid voor een verbinding die 24 uur per dag beschikbaar is. Dutch DSL maakt gebruik van het geografisch verfijnde DSL-netwerk van BBNed, één van de grootste netwerken van Nederland. Het DSL Alliance Partner Programma is interessant voor alle bedrijven die met DSL services hun producten- en dienstenaanbod kunnen versterken. Belangstelling is dan ook niet beperkt tot ICT en grafische bedrijven. Bezoek onze website voor meer informatie op http://www.dutchdsl.nl

Over Imtech Telecom

Imtech is een toonaangevende Europese System Integrator in informatie- en communicatietechnologie, industriële automatisering, systeemtechnologie en installatietechniek (elektrotechniek én werktuigbouw). Via tientallen flexibele business units is Imtech uitstekend in staat opdrachtgevers professioneel van dienst te zijn. Compleet technologiepakket, één coördinatie- of aanspreekpunt en totale technische oplossingen. Bij grote én kleine projecten. Op lokaal, regionaal, nationaal of Europees niveau. In Nederland, Duitsland, België, Luxemburg Engeland en Spanje, in de marktsegmenten utiliteit, industrie, maritiem, infra en Telecom. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van circa 2 miljard euro op jaarbasis.

Imtech Telecom richt zich op het leveren van diensten en producten aan organisaties die netwerken aanleggen en exploiteren. Zowel voor mobiele als voor vaste communicatienetwerken biedt Imtech Telecom het complete pakket aan netwerkdiensten waaronder: consultancy, ontwerp, bouw en installatie, beheer en onderhoud. Imtech Telecom heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Engeland. Bezoek onze website voor meer informatie op http://www.imtech.nl



Ingezonden persbericht