Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 5-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.30 uur; (J.C.)

Man aangehouden na negeren stopteken
Op de A79 zag een motoragent van het VHT een Mercedes voorzien van een Duits kenteken rijden in de richting van Heerlen. Het viel de motoragent op dat de snelheid hoger was dan de toegestane 120 km/uur. Daarom volgde hij deze auto. Daarbij bleek dat de bestuurder 150 reed waarop de agent de man een stopteken gaf.
Dit was de 47 jarige Griek, zonder vaste woon of verblijfplaats, niet van plan. Hij negeerde het stopteken en vervolgde zijn weg. Aanvankelijk gaf hij, na nogmaals een stopteken gekregen te hebben, aan te gaan stoppen. Echter, inmiddels aangekomen op de A76 richting Bocholtz en uiteindelijk richting Vaals, verhoogde de man zijn snelheid. Hij reed met snelheden van 150 km/uur op wegen waar 50 is toegestaan en waar bovendien wegwerkzaamheden verricht werden. De man bleek geenszins van plan om te stoppen.
Op de weg van Vaals naar Simpelveld reed de man zich vast in een file, die was ontstaan omdat daar een vrachtauto dwars op de weg geparkeerd stond.
Het negeren van het stopteken en de grove snelheidsovertredingen waren reden om zijn rijbewijs in te nemen. Na verhoor werd de man heengezonden. Te zijner tijd zal hij zich voor de rechter mogen verantwoorden.