Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-09-2002 Persbericht district Den Bosch

BRAND IN FLAT, VROUW OPGENOMEN MET ADEMHALINGSKLACHTEN

Vannacht hebben de politie en brandweer een aantal bewoners van flats aan de Marconilaan in s-Hertogenbosch geëvacueerd in verband met brand en grote rookontwikkeling. Een 33-jarige bewoonster van één van de flats is met ademhalingsklachten opgenomen in het zie-kenhuis. De politie trof terplaatse een paniekerige situatie aan en heeft direct een ladderwa-gen van de brandweer en ambulances laten komen. Bewoners hingen om hulp roepend uit het raam van de brandende flat. Uiteindelijk zijn de bewoners van zes flats geëvacueerd. Vijf van hen zijn per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis en het GZG. Vier van hen mochten in de loop van de nacht het ziekenhuis weer verlaten. Enkele flats liepen aan-zienlijke brandschade op, de andere flats liepen rookschade op. Getuigen hebben vannacht een woordenwisseling op straat gehoord, kort daarna zou de brand zijn uitgebroken. De poli-tie heeft de flats vannacht bewaakt en vandaag zal de technische recherche van de politie Brabant-Noord onderzoeken of er mogelijk sprake is van brandstichting.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN DIEFSTAL

De politie heeft woensdag aan het Wielsem in s-Hertogenbosch een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden als verdacht van bedreiging en diefstal. De man zou eind juli een medewerkster van een winkel aan het Wielsem hebben geslagen en be-dreigd. Verder wordt hij verdacht van o.a. enkele autodiefstallen vanaf o.a. het Hugo Ver-riesthof en de Zuid-Willemsvaart. De man bleek tevens gesignaleerd te staan omdat hij nog een gevangenisstraf van 119 dagen moest uitzitten.

VERDACHTE ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Woensdagmiddag is een 35-jarige man aangehouden voor mishandeling van zijn evenoude buurman voor diens woning aan de Eerste Donk in s-Hertogenbosch. Volgens het slachtof-fer zouden er al langer spanningen zijn met zijn buurman. Vermoedelijk is de verdachte boos geworden omdat hij dacht dat de kinderen van het slachtoffer hem uitlachten. De verdachte verscheen kort daarop met een spade voor de woning van het slachtoffer en ging hem te lijf. De Bosschenaar liep daarbij o.a. een gebroken neus, een snijwond in de buik en een ge-kneusd been op. Hij moest zich voor zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld.

ILLEGALE VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN

Woensdag heeft de Vreemdelingendienst van de politie Den Bosch in een woning aan de Van Noremborghstraat in s-Hertogenbosch twee Nigerianen aangehouden. De politie stelde in het kader van de Vreemdelingenwet een onderzoek in de woning in en trof het tweetal terplaatse aan zonder dat zij in het bezit van geldige identiteitspapieren waren. Zij zijn aan-gehouden en in Vreemdelingenbewaring gesteld.

INBRAAK BEDRIJF

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een winkel aan de Kruisstraat in s-Hertogenbosch. De dader heeft zich toegang verschaft tot de winkel door de voordeurruit van de winkel in te slaan. Er zijn verschillende mobiele telefoons ontvreemd met een waarde van ruim 2500.

VROUW BEROOFD VAN PORTEMONNEE, DADER AANGEHOUDEN

Donderdagochtend is een 26-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch op de Pensmarkt beroofd van haar portemonnee.Getuigen achtervolgden de dader, een 29-jarige man uit s-Hertogenbosch. Twee surveillerende agenten konden de man daarop aanhouden.

AUTO GESTOLEN

In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch een zilvergrijze Seat Leon weggenomen met het kenteken 52-FX-ZJ.

VERKEERSCONTROLE

Donderdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch zeven automobilisten bekeurd. Het niet dragen van de autogordel (4), het rijden zonder ver-zekering (1x) en het niet bij zich hebben van de autopapieren (2x).


--

Bij een verkeerscontrole op het Homeruspad in s-Hertogenbosch zijn vanmorgen acht brom-fietsers bekeurd voor het rijden op een fietspad.