Gemeente Medemblik

Vervanging kademuur Oosterhaven

De gemeenteraad moet het nog goedkeuren, maar de planning is om begin oktober te starten met het vervangen van de kademuur van de Oosterhaven.
Het betreft het gedeelte tussen de voormalige visafslag en 't Hoofd.

De lengte van de te vervangen kademuur bedraagt ongeveer 267 meter. Hiervan is ongeveer 57 meter waterkering in eigendom, beheer en onderhoud van het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen. De werkzaamheden worden daarom gezamenlijk uitgevoerd. De gehele operatie gaat lang duren. Schatting is dat er toch wel 7,5 maanden nodig zijn om alles uit te voeren (oktober 2002 t/m medio mei 2003).
De bestaande kademuur van basaltzuilen op een houten roosterwerk met palen, wordt vervangen door een betonnen - onderheide - L-wand. Deze L-wand wordt weer bekleed met de vrijkomende basaltzuilen.

Na afloop van de werkzaamheden is het gedeelte van de kademuur dat in het zicht blijft uiterlijk niet gewijzigd. Het spreekt voor zich dat afmeren tijdens de werkzaamheden niet mogelijk is. Waar nodig wordt ook op de (onder) kade van de Oosterhaven de weg afgezet om de werkzaamheden mogelijk te maken.