Digitale Gemeente Houten

Alpha-cursus trekt miljoenen wereldwijd

donderdag 5 september 2002 - Bron: Harold Dijkstra

Volgens onderzoekers hebben nu al 3,8 miljoen mensen (dat is 3.800.000 = 100x Houten!) wereldwijd een Alpha-cursus gevolgd in de laatste zes jaar. Deze cursus biedt aan buitenkerkelijke mensen een vrijblijvende introductie op het christelijk geloof. Ook voor kerkgangers is het een aanrader, want zij kunnen hier hun christelijke basis (her)ontdekken. In de Verenigde Staten blijkt de Alpha-cursus goed aan te slaan en de groei is daar zelfs sterker dan in Engeland, waar de cursus ontstaan is. In de USA werken nu 4.200 kerken met dit programma. Over de hele wereld waren er alleen al in het jaar 2001 een miljoen deelnemers.

In Engeland was er een nieuwe ontwikkeling met Alpha op de nationale TV-zender ITV. De beroemde Sir David Frost presenteerde dit TV-programma, waarin 10 deelnemers door de camera werden gevolgd. Sommigen werden christen en anderen kregen een nieuwe kijk op het leven.
Misverstanden over het christelijk geloof werden weggenomen. Ongeveer een miljoen mensen keken wekelijks naar deze serie. De Alpha-cursus bestaat uit een serie van 10 avonden en een kort weekend. De avonden beginnen met een gezellige maaltijd, waarbij er veel ruimte is voor onderling gesprek.
Ook in Houten werken verschillende kerken samen met Alpha: Samen-op-weg, Gereformeerd Vrijgemaakt, Nederlands Gereformeerd, Evangeliegemeente en Nederlands Hervormde wijkgemeente (Sion). Dit najaar wordt al het twaalfde seizoen, dat er een Alpha-cursus in Houten wordt georganiseerd. Er wordt één Youth Alpha, één Plus Alpha (55+) en vier "gewone" Alpha's aangeboden. De deelname is gratis. Voor informatie en/of opgave:

Harold Dijkstra
Alpha Coördinatie Houten
tel. 030-6378422
HDijkstra@cama.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).