Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 5 september 2002

Datum: 5/9/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Woensdagavond 4 september werd omstreeks 21.45 uur naar aanleiding van opvallend rijgedrag een auto gecontroleerd op de Randweg-West te Bergen op Zoom. Toen de bestuurder werd gemaand te stoppen, voldeed hij echter niet aan dit stopteken, maar gaf juist gas bij. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder onder andere een rood licht negeerde en het overig verkeer door de verdachte behoorlijk in gevaar werd gebracht, werd het verdachte voertuig uiteindelijk klemgereden op de Nieuw Beijmoerseweg te Halsteren. De drie inzittenden, allen afkomstig uit België, werden aangehouden. De 26-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek te veel gedronken te hebben. In overleg met Justitie werd de auto in beslag genomen. De mannen zijn na verhoor heengezonden; tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Inbraak in woning
Woensdagavond omstreeks 23.30 uur ontdekte de bewoonster van een woning aan de Ansjovislaan bij thuiskomst dat er was ingebroken. Bij onderzoek bleek dat de balkondeur van de woning op de 1e verdieping open had gestaan. De dader(s) zijn de woning binnen gekomen door via het balkon dat grenst aan de straatzijde binnen te klimmen. Er werden sieraden ontvreemd.

Insluiping
Een bewoner van een woning aan de Karel Doormanstraat is slachtoffer geworden van een insluiping. De bewoner had gedurende zijn korte afwezigheid woensdagmiddag rond 17.30 uur de achterdeur open laten staan voor zijn hond. Uit de woning werd een tv-decoder, een radio-/CD-speler en een adapter voor een mobiele telefoon weggenomen.

Ongeval met letsel
Op de kruising Molenzichtweg Boslustweg raakte woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur de 78-jarige Wassenaarse bestuurder van een personenauto en een 49-jarige fietser uit Roosendaal met elkaar in aanraking, toen de automobilist de fietser geen voorrang verleende. Hierbij raakte de fietser gewond en liep een gebroken sleutelbeen op.

Politieman houdt op zn vrije dag winkeldief aan Een politieman zag donderdagochtend in zijn vrije tijd omstreeks 11.00 uur een persoon in de stad lopen, welke hij herkende als een winkeldief van een paar weken geleden. Ook nu weer viel het een en ander aan deze persoon op, namelijk dat hij kleding over zijn arm meevoerde waar prijskaartjes aan bengelden. De politieman nam waar dat de persoon, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats de prijskaartjes aan het verwijderen was. Na aanhouding bleek de persoon voor 125 euro aan kleding te hebben gestolen uit een winkel aan de St.Josephstraat. De persoon bleek tevens onder invloed te zijn van alcohol. Ter ontnuchtering is de persoon ingesloten in afwachting van zijn verhoor.

Winkeldievegge betrapt
De eigenaar van een winkel aan de Vogelaar betrapte donderdagmorgen omstreeks 11.45 uur een inwoonster uit Bergen op Zoom op diefstal. Bij de kassa rekende de vrouw niet alle goederen af die ze had meegenomen. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding en een geldboete heengezonden.

hennepkwekerij
In een woning aan het Tolseinde werd op donderdagochtend geconstateerd dat op de zolder van de woning een hennepkwekerij was gevestigd. De kwekerij bleek opgebouwd te zijn met 270 planten. De bewoner werd niet aangetroffen. De kwekerij werd s middags direct ontruimd en de planten werden vernietigd.

TEAM HALDERBERGE

Brand
Donderdagmorgen omstreeks 7.45 uur ontving de politie de melding dat er een grote brand zou woeden in een bedrijfsgebouw aan de Gorzen in Oudenbosch. Wellicht heeft de naam van het aldaar gevestigde bedrijf, Mammoet, voor verwarring gezorgd, want ter plaatse bleek de situatie gelukkig erg mee te vallen. De brandweer heeft de gas- en electriciteitsleidingen van het bedrijf afgesloten, waarna slechts geringe bluswerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Omstreeks 8.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Omtrent de oorzaak van de brand, die op de bovenste verdieping is ontstaan, is nog niets duidelijk.

TEAM RUCPHEN

Diefstal verkeerslicht
In de nacht van 3 op 4 september 2002 werd vanaf de Zundertseweg te Rucphen een driekleurig verkeerslicht ontvreemd. Het verkeerslicht was in gebruik tijdens bestratingswerkzaamheden aan de Raadhuisstraat/Zundertseweg. De dader(s) gingen met het verkeerslicht aan de wandel. Volgens een getuige betrof het drie jongelui die met het verkeerslicht de Vasseurdreef in liepen. Vermoedellijk zal het licht bij een van hen op de slaapkamer staan. Het uitvoerende bedrijf loopt een grote schadepost op, want zon verkeerslicht kost zeker 4000,-. De politie heeft de zaak in onderzoek.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal springkussen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf een terrein aan de Schouwenbaan te Wouwse Plantage een springkussen ontvreemd. De waarde van het springkussen is Euro 4600,-

Inbraak auto's
Eveneens in de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een personenautro en in een t weetal vrachtauto's, die geparkeerd stonden aan de Leemstraat in Roosendaal. Ontvreemd werden een radiocassetterecorder, een aantal CDs en wat auto-onderdelen.