Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 5 september 2002

---

Bemmel, inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een personenauto van een 37-jarige inwoner van Bemmel. De dieven forceerden het portierslot van de auto die geparkeerd stond aan de Hoogselaan, en gingen aan de haal met beeld- en geluidsapparatuur met een totale waarde van een kleine duizend euro.

Bemmel, man aangehouden op gestolen brommer
Het rijgedrag van een 22-jarige snorfietser uit Bemmel viel gisteren wel heel erg op bij de Bemmelse politie. Omstreeks drie uur 's middags passeerde de Bemmelnaar op De Houtakker met hoge snelheid en zonder helm een politiewagen. Na een onderzoekje in de buurt zagen de agenten even later de bestuurder lopen, zonder snorfiets. De man verklaarde aanvankelijk te voet te zijn, maar eenmaal geconfronteerd met het feit dat de agenten hem herkend hadden als de bestuurder van de snorfiets, gaf hij toe dat hij gereden had en wees de plaats aan waar hij zijn vervoermiddel had verstopt. Bij onderzoek bleek de snorfiets een bromfiets, zodat de bestuurder niet had voldaan aan de helmplicht. Bovendien bleek de bromfiets eerder te zijn gestolen in Heteren. De man werd aangehouden als verdacht van heling; de bromfiets werd inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Huissen, stremming door rommel op de weg
Surveillerende agenten stuitten woensdagmiddag omstreeks half drie op een vrachtwagen op de Karstraat in Huissen, waaruit een dikke witte verfachtige vloeistof lekte. De chauffeur van de vrachtwagen, een 19-jarige man uit Pijnacker, had bij een nabij gelegen bedrijf enkele pallets met emmers, met in totaal 675 liter vloeistof, geladen. Bij het opdraaien van de rotonde kantelde de lading en lekte de vloeistof op de rijbaan. Het goedje liet een spoor achter over een lengte van 100 meter lang en had een breedte van een halve meter. De brandweer moest er aan te pas komen om het spul van het wegdek te verwijderen, maar slaagde daar niet in. Later op de avond heeft de Provinciale Waterstaat met behulp van een zoab-cleaner het wegdek alsnog kunnen reinigen. De weg was in totaal ruim tweeeneenhalf uur afgesloten, het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de parallelweg. De vloeistof bleek een zonwerend beschermingsmiddel te zijn dat niet schadelijk is voor het milieu. Tegen de chauffeur van de vrachtauto is proces-verbaal opgemaakt.

Huissen, winkeldievegge aangehouden
Een 22-jarige vrouw uit Arnhem heeft woensdagmiddag niet lang kunnen profiteren van het door haar gestolen goed. Omstreeks kwart over vijf verliet zij met haar boodschappentas vol cosmetica zonder af te rekenen een winkel aan de Langestraat in Huissen. Het winkeldiefstalalarm van de zaak ging af. Een toevallig passerende politieman in vrije tijd bedacht zich geen moment en rekende de dame meteen in. De vrouw had voor een kleine tweehonderd euro aan gestolen goed bij zich. De onfortuinlijke winkeldievegge kreeg meteen een dagvaarding uitgereikt met een schikkingsvoorstel van 270 euro.

Huissen, diefstal geld uit bedrijfsauto
Onbekenden zagen woensdag omstreeks twaalf uur 's middags kans geld te ontvreemden uit een bestelauto aan de Silo in Huissen. De chauffeur van de bestelwagen moest goederen afleveren bij een klant. In een tijdsbestek van een kwartier zag men kans een portemonnee via het raam uit de cabine weg te halen, de buit bedraagt ruim duizend euro.

Randwijk, motorrijder gewond geraakt
Op de Nijenburgsestraat in Randwijk is woensdagavond omstreeks kwart over zeven een 21-jarige man uit Heteren gewond geraakt. De man reed als bestuurder van een motor van Randwijk naar Heteren. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Met rug- en voetletsel werd hij voor behandeling overgebracht naar het Canisius-Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen. De motor raakte rondom beschadigd.

Zevenaar, dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt Op aanwijzing van andere automobilisten werd vanochtend omstreeks acht uur een 45-jarige inwoner uit Didam door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed over de Tatelaarweg, van Didam naar de A12. Daarbij viel op dat hij slingerde en diverse malen half in de berm reed. Vlakbij de oprit naar de A12 bleef hij eerst wachten bij het groene verkeerslicht. Toen het verkeerslicht weer rood werd, trok hij op en reed met lage snelheid tegen een verkeersbord. Een automobilist waarschuwde de politie die de man aanhield. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademonderzoek. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Lobith, snelheidscontrole
Op de Batavenweg in Lobith controleerde de politie woensdag tussen kwart voor acht 's ochtends en kwart voor twee 's middags de snelheid van 1250 voertuigen. Men hield zich kennelijk netjes aan de regels: er werden slechts twee bekeuringen uitgeschreven. De hoogste snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl er 80 gereden mag worden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl