Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-09-2002 3e persbericht 5 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Witgoedreparateur en apparatuur terecht De politie kreeg in augustus twee aangiftes binnen waarbij een witgoedreparateur een defect apparaat had meegenomen ter reparatie. (Zie persbericht 2 van 30 augustus jl.) Het ging om een vaatwasser en een wasmachine. Beide Eindhovense gedupeerden zagen hun apparaat echter niet meer terug en konden de reparateur niet meer bereiken. De politie stelde hierop een onderzoek in en heeft de man op kunnen sporen. De man blijkt in de war te zijn en hiervoor behandeld te worden. Ook de vermiste apparatuur is aangetroffen en weer teruggebracht bij de rechtmatige eigenaars.

Eindhoven: Jongen van geld en GSM beroofd
Op de Fellenoord is woensdag tussen 18.00 en 18.30 uur een 19-jarige jongen uit Budel van zijn GSM en zijn geld beroofd. De jongen was op weg naar de bus en had zijn GSM en 25 Euro in zijn handen. Plotseling kreeg hij van achteren een klap op zijn kop en werd hij in zijn buik geslagen. Toen hij zich omdraaide zag hij vier onbekende mannen staan. Zij namen zijn GSM en zijn geld af en zijn gevlucht richting het NS-station.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Alberdingk Thijmlaan is donderdag rond 13.00 uur een 59-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw reed op haar fiets toen ze iemand aan haar schoudertas voelde trekken. Vervolgens zag ze twee jongens op een brommer met haar tas er vandoor gaan. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 10 Euro en pasjes, een GSM, een horloge en sleutels.

Ook op de Willemstraat is donderdag rond 13.00 uur een 72-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat met haar tas onder haar arm. Plotseling werd de vrouw ingehaald door een brommer en merkte ze dat haar tas onder haar arm vandaan werd getrokken. De daders zijn vervolgens met de tas met daarin autopapieren en een portemonnee met ongeveer 30 Euro en enkele pasjes gevlucht.

Eindhoven: Beroofd bij pinautomaat
Op de Kronehoefstraat is woensdagavond rond 23.00 uur een 22-jarige Eindhovenaar beroofd van een paar honderd Euro. Het slachtoffer stond geld te pinnen toen hij plotseling door twee mannen werd bedreigd. Eén van hen pakte hem bij de keel. Hierop heeft hij het zojuist gepinde geld aan de daders gegeven waarop zij op een scooter zijn gevlucht.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Heezerweg is donderdag tussen 9.30 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1.110 voertuigen gecontroleerd, waarvan 64 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u, terwijl hier 50 maximaal is toegestaan.

Helmond: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Brouwhorst is donderdag tussen 17.30 en 18.00 uur een 42-jarige vrouw uit Helmond het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw wilde betalen bij de kassa en bemerkte dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen. In de portemonnee zaten diverse pasjes en ongeveer 250 Euro.

Helmond: Handtas weggenomen
In een winkel aan de Heistraat is donderdag tussen 15.15 en 15.30 uur de handtas van een 77-jarige vrouw uit Helmond weggenomen. De vrouw had haar handtas in een netje gedaan dat aan haar rollator hing. In een onbewaakt moment werd de tas weggenomen. In de tas zat een portemonnee met ongeveer 120 Euro, pasjes en sleutels.

Helmond: Ring weggenomen
Bij een juwelier in het centrum van Helmond is donderdag tussen 14.45 en 15.00 uur een gouden ring weggenomen in een onbewaakt moment. Dit gebeurde toen twee jongens de winkel in kwamen met de vraag om te testen of het collier dat ze bij zich hadden van echt goud is. De medewerkster moest zich even omdraaien om iets te pakken tijdens de test. Toen de jongens weg waren miste zij de ring die ze aan het repareren was toen beide personen binnen kwamen. Het gaat om twee jongens van ongeveer 20 jaar. Eén van hen had een mager postuur, is ongeveer 1.80 meter lang en droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een donkerkleurig poloshirt. De tweede jongen is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg een rood poloshirt met een donkere broek.

Bakel: Bromfietster gewond
Op de kruising Mathijseind Bakelsebrug is donderdagmiddag rond 14.35 uur een 18-jarige bromfietster uit Gemert gewond geraakt. Het meisje reed over de Bakelsebrug en kwam in botsing met een 49-jarige automobilist uit Bakel die vanaf het Mathijseind rechtsaf de Bakelsebrug op wilde rijden. Het meisje is met verwondingen aan arm en been overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Geldrop: Verdachten van diefstal GSM aangehouden Op de Heuvel is donderdag rond 14.00 uur een 14-jarig meisje uit Helmond aangehouden. Zij wordt samen met een tweede 14-jarig meisje uit Geldrop, dat rond 14.30 uur in haar woning is aangehouden, verdacht van het wegnemen van een GSM uit een winkel aan de Heuvel op 28 augustus jl. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Meisje lastig gevallen
Op de Burgemeester van Woenseldreef is donderdag rond 15.30 uur een 16-jarig meisje uit Hoogeloon lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje fietste over de Burgemeester van Woenseldreef toen ze op een zandpad een auto met een aanhanger zag staan. Plotseling sprong ter hoogte van het zandpad een onbekende man uit de bosjes. Hij had zijn broek omlaag. De man probeerde het meisje te doen stoppen. Zij zag echter kans om te ontsnappen door de man tegen zijn geslachtsdeel te trappen. Het gaat om een blanke man, tussen de 30 en 40 jaar met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, heeft donkerblond haar, een bol gezicht en droeg een bril. Hij had een bruine broek aan en een kort jack.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg zijn donderdag tussen 10.10 en 13.00 uur 536 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 145 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 67 km/u.

Oirschot: Snelheidscontrole
Op de Spoordonkseweg zijn donderdag tussen 14.45 en 16.55 uur 693 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 32 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 136 km/u, terwijl 80 is toegestaan.

Sterksel: Snelheidscontrole
Op de Pastoor Thijssenlaan zijn donderdag tussen 14.15 en 17.00 uur 338 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 108 km/u.