Bloemencorso Aalsmeer


5 t/m 8 september 2002

Bloemencorso Aalsmeer-Amstelveen-Amsterdam-Haarlemmermeer

Op zaterdag 7 september trekt een drie kilometer lang bloemenlint van Aalsmeer, via Amstelveen naar de Dam in Amsterdam. Ruim een miljoen bloemen op een mobiel presenteerblad, aangeboden door honderden vrijwilligers van twintig comités uit Aalsmeer en omstreken. Geen statisch geheel maar een rijdend spektakel met show en muziek op en rond de bloemenzee van de twintig enorme praalwagens en zo'n dertig rijk met bloemen getooide auto's die zowel de laatste trends in auto-ontwerp als in bloemsierkunst tonen. Een lust voor het oog.

STOP AIDS NOW!
Het 55ste bloemencorso heeft als thema meegekregen: "Stilstaan bij Stoppen". Daarmee wordt verwezen naar de rode draad van de boodschap: Stop Aids Now! die door de hele bloemenstoet is geweven. De praalwagens hebben alle twintig een titel met het woord stop erin. Zo krijgt de eerste wagen (Stopwatch) als pay off mee: "Stop Aids Now!".

Op deze wagen verschijnen, tussen zeven levensgrote beeldmerken van de actie, typerende beelden uit
verschillende werelddelen, daarmee symboliserend dat de ziekte wereldwijd voorkomt. De tijd staat niet stil in de strijd tegen aids, is hier de boodschap. Op de laatste wagen van de bloemenstoet (Stopwoord) is de boodschap: "Zeg euuh.... geen nee tegen Stop Aids Now!". Hierop leren kinderen lezen met behulp van leesplankjes met dieren.

Mensen langs de route kunnen genieten van een prachtige, fleurige, ingetogen maar toch vrolijke stoet die uitnodigt even stil te staan bij het werk van "Stop Aids Now!". Het thema wordt breed gedragen onder de honderden
vrijwilligers uit Aalsmeer en omgeving die dit corso bouwen.

DE NACHT VAN AALSMEER, DONDERDAG 5 SEPTEMBER
Op donderdagavond 5 september is het eindelijk zo ver. Dan wordt, na maanden voorbereiding, het corso in elkaar gezet. Dat gebeurt vanaf 16.00 uur in de bloemenveiling van Aalsmeer en duurt tot in de kleine uren van de nacht. U kunt met eigen ogen zien hoe arrangeurs, binders en talloze vrijwilligers, aan de hand van een maquette, de honderden emmers met bloemen omtoveren in een prachtige praalwagen. Er is live muziek en er is een gezellig terras. De toegang voor dit kleurrijke avondje uit is gratis.

VERLICHT CORSO IN AALSMEER,VRIJDAG 6 SEPTEMBER
Na de officiële opening van het corso, rijdt de stoet naar het centrum van Aalsmeer. Daar worden de wagens vanaf 16.00 uur opgesteld en zijn ze, compleet met figuratie en spel op en rond de wagens, van dichtbij te bezichtigen. Het hoogtepunt is wanneer de stoet 's avonds vanaf 21.00 uur feeëriek verlicht door het bloemendorp rijdt. Ook hier is de toegang gratis.

PARADE NAAR AMSTERDAM ZATERDAG 7 SEPTEMBER
Zaterdagochtend vertrekt het bloemencorso vanuit Aalsmeer via Amstelveen (met een defilé in het Stadshart om 11.30 uur) naar Amsterdam waar de stoet om 15:30 uur over de Dam zal rijden. Hier kunnen de toeschouwers de uitleg ook in Engels en Duits horen. Bovendien krijgen ze een gratis samenvatting over de bloemenstoet in deze talen
aangeboden.

PRIMEUR IN BADHOEVEDORP, ZATERDAG 7 SEPTEMBER
Voor het eerst zal dit jaar ook een bezoek worden gebracht aan Haarlemmermeer, dat dit jaar viert dat de polder 150 jaar gelden droogviel. Na de parade door Amsterdam rijdt het corso naar Badhoevedorp waar het aan het begin van de avond door het centrum zal rijden.

STADSHART AMSTELVEEN, ZONDAG 8 SEPTEMBER
Na het grote succes van twee voorgaande jaren, wordt de expositie van het bloemencorso weer gekoppeld aan een speciale koopzondag in het Stadshart van Amstelveen. De bloemenpracht kan daar in alle rust bewonderd worden en vrijwilligers geven toelichting over de bouw en natuurlijk over de bloemen. Ook hier maken de muziek en de show onderdeel uit van de presentatie.

STICHTING BLOEMENCORSO AALSMEER
Secretariaat en informatie
Postbus 332, 1430 AH Aalsmeer
Tel. +31-(0)297-325100
Fax +31-(0)297-390061
email: corso.aalsmeer@inter.nl.net
internet: http://www.bloemencorsoaalsmeer.nl