Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 14-08-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

Het Rijk heeft de Polder Mastenbroek aangewezen als een van de meest waardevolle cultuurhistorische gebieden van Nederland. De provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland en de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle willen weten hoe ze het beste met dit waardevolle landschap kunnen omgaan. Om dat te bepalen hebben ze Bureau Dolte een jaar geleden de opdracht gegeven een structuurvisie te ontwikkelen voor de Polder Mastenbroek. Het bureau is een brede discussie gestart met bewoners van de polder en andere belanghebbenden, om ze nauw te betrekken bij de ontwikkeling van die structuurvisie. Onderdeel van die discussie was een scenariospel dat in februari en in juni is gespeeld met onder meer bewoners en bestuurders.

Informatieavond
Op donderdagavond 5 september 2002 wordt vanaf 19.30 uur een informatie- en discussieavond gehouden in Het Trefpunt in Mastenbroek. Daar presenteert Bureau Dolte de resultaten van de scenariospelen. Verder geeft de GLTO (Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) tijdens deze avond informatie over de uitkomsten van een enquête die zij heeft gehouden onder alle agrariërs in de Polder Mastenbroek. Met deze enquête heeft de GLTO de wensen van de agrariërs geïnventariseerd.
Wilt u de informatie- en discussieavond bijwonen, dan kunt u zich vóór 23 augustus 2002 aanmelden bij Marlies de Boer van de provincie Overijssel. Haar e-mailadres is: m.d.boer@prv-overijssel.nl. Haar telefoonnummer is: (038) 425 16 68.

Voorkeursmodel
Samen met de gegevens uit een eerdere inventarisatie worden al deze resultaten gebruikt om een voorkeursmodel op te stellen. Dat voorkeursmodel zal de basis vormen voor de uiteindelijke structuurvisie. Tijdens de bijeenkomst op 5 september presenteert Bureau Dolte een voorlopig voorkeursmodel, waarop de aanwezigen hun reactie kunnen geven.

Programma informatie- en discussieavond 5 september

19.30 uur Ontvangst met koffie/thee
.
20.00 uur Welkomstwoord door avondvoorzitter Harry Abels, voorzitter Programmaraad
Architectuurcentrum Twente
.
20.05 uur Presentatie resultaten scenariospelen door Herald Roelevink,
Stedenbouwkundig Bureau Dolte
.
20.25 uur Presentatie resultaten GLTO onderzoek 'Agrarische kansenverkenning' door Radboud Vorage, GLTO .
20.40 uur Toelichting over op te stellen voorkeursmodel door Herald Roelevink
.
21.00 uur Pauze, mogelijkheid om schriftelijke vragen te stellen .
21.30 uur Reacties op schriftelijke vragen en discussie o.l.v. Harry Abels
.
22.15 uur Afsluiting met een drankje
.

Externe instanties:
Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
Polder Mastenbroek

Bron: Communicatie
Datum van 14-08-2002 tot 10-09-2002