ANBO

ANBO loopt Vennekespad

Persbericht

Utrecht, 19 augustus 2002

ANBO loopt Vennekespad
Twaalf dagwandelingen organiseert de ANBO, vereniging van actieve 50-plussers het komende jaar over het Vennekespad, het prachtige natuurpad dat loopt door Zuid-Oost-Brabant. Elke eerste donderdag van de maand kunnen leden én niet-leden mee wandelen, hun conditie op peil houden en al lopend nieuwe kennissen opdoen.

Het Vennekespad is de lange afstandswandelroute die loopt tussen Eindhoven, Tilburg, Oosterhout en terug naar Eindhoven. In totaal ruim 200 kilometer. Met witrode markering aangegeven en nauwkeurig beschreven in het boekje .Vennekespad., slingert de route zich door vier prachtige natuurgebieden, door kleine dorpen, langs vennen en heidevelden. Het leuke van dit soort wandelroutes is dat ze je ongemerkt voeren door uiteenlopende landschappen. Het unieke van het Vennekespad is dat op enkele kilometers na de route uitsluitend gaat over onverharde paden.

Enthousiaste leiding
De ANBO, bond voor vijftigplussers, organiseert elke maand een dagwandeling langs deze route, beginnend op donderdag 5 september. Elke keer wordt 17 tot 20 kilometer afgelegd, verdeeld over een hele dag. De wandelingen zijn dus bedoeld voor mensen die het lopen wel gewend zijn, maar het leuk vinden om ook eens met anderen op pad te gaan. De leiding van de wandelingen is in handen van enthousiaste wandelaars die lid zijn van de ANBO in de verschillende afdelingen langs de route. Zij kennen de omgeving, en gaan vooraf op onderzoek uit om de wandeldagen zo goed mogelijk te laten verlopen. De wandeldagen beginnen steeds waar de vorige geëindigd is.

Start in Eindhoven
De eerste wandeling op donderdag 5 september loopt van Eindhoven naar Son en Breugel, een parcours van ongeveer 17 kilometer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau van de ANBO in Tilburg, telefoon (013) 581 06 03, vraagt u naar Letty van der Horst. U kunt zich ook aanmelden bij de ANBO-afdeling Geldrop, bij Chris Roelands, telefoon (040) 286 21 67, liefst na 19.00 uur. ANBO-leden betalen een bijdrage van . 2,00 per persoon, niet-leden . 4,00 per persoon. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over waar en hoe laat u verwacht wordt aan bij het startpunt van de wandeling.

Voor de redactie,