Ingezonden persbericht


RUG-huisdichter Gertjan Laan presenteert Badans

Op donderdag 5 september wordt de dichtbundel 'Badans' van RUG-huisdichter

Gertjan Laan ten doop gehouden in Athena's Boekhandel, Oude Kijk in 't Jatstraat 42, Groningen (aanvang 17.00 uur). Badans bevat een bundeling van de gedichten die Gertjan Laan afgelopen seizoen schreef als huisdichter van de RUG. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal tevens de nieuwe RUG- huisdichter Guido van der Wolk, aan het publiek worden gepresenteerd.

Naast de komende en gaande RUG-huisdichters zullen tijdens de feestelijke bijeenkomst in Athena's Boekhandel ook hun voorgangers Daniël Dee en Petra Else Jekel aanwezig zijn en voordragen uit eigen werk.

Gertjan Laan (Groningen, 1973) studeert economie aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij voor het seizoen 2001-2002 tot huisdichter werd benoemd. Sinds een paar jaar schrijft hij gedichten. Daarnaast doet hij aan schilderen en kunstfotografie. Laan draagt zijn gedichten voor op radio, tv en poëziefestivals en publiceert in literaire tijdschriften, kranten en op internet. Hij schreef enkele gedichten voor de verzamelbundel LiMa-2, die uitgebracht werd ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendag 2002. Badans is zijn debuutbundel.

0100,0100,0100Guido van der Wolk (Bilthoven, 1980) wordt op maandag 2 september, bij de opening van het nieuwe Academische Jaar aan de RUG, officieel benoemd tot huisdichter 2002-2003. Hij is vijfdejaars student sterrenkunde en tweedejaars wijsbegeerte. Als dubbelstudent en dichter wil hij komend studiejaar de grote vragen van het universum verder uitdiepen. In de literaire wereld is Van der Wolk een nieuwkomer. Hij volgde de cursus 'creatief schrijven' van het cultureel studentencentrum USVA en deed mee aan de dichtwedstrijd Wordslam van de Schrijversschool Groningen.

Het project RUG-huisdichter is een initiatief van de Groningse universiteitskrant UK. Het project heeft de warme steun van de rector magnificus van de RUG prof.dr. D. Bosscher en zijn opvolger prof.dr. F. Zwarts. De huisdichter publiceert in de UK en op de site van RUG.

Het is voor de derde maal dat aan de Groningse universiteit een huisdichter wordt aangesteld. Het huisdichterschap van een student is een uniek fenomeen in de universitaire wereld.

Recensie-exemplaren zijn te bestellen bij:

UK, Postbus 80, 9700 AB

Meer informatie over deze presentatie en het project RUG- huisdichters: Guus Termeer, hoofdredacteur UK, tel. (050) 3636697 (werk), (050) 5735437 (thuis).

E-mail: g.termeer@bureau.rug.nl

Zie ook: www.rug.nl/uk (snelzoeker: RUG-huisdichters) of www.rug.nl (dossier 'huisdichter')