Gemeente Groningen

Nieuws

dinsdag 27 augustus 2002

GGD vaccinatiecampagne meningokokken C

In onze provincie start op 5 september de tweede ronde van de landelijke vaccinatiecampagne tegen meningokokken C. In deze ronde zijn de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt om te worden gevaccineerd.

De GGD Groningen start in samenwerking met een aantal partners met de vaccinatie op donderdag 5 september a.s. De laatste prik zal worden gezet op dinsdag 17 september.

Evenals in de eerste ronde zullen de vaccinaties op 10 verschillende locaties in onze provincie plaatsvinden. Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar ontvangen een envelop van GGD Nederland (of hebben deze reeds ontvangen) met daarin een oproepkaart waarop staat waar en wanneer ze zich kunnen laten inenten. In deze envelop zit tevens een informatiefolder en een brief van de GGD Groningen. Het is belangrijk dat u de inhoud van de envelop meeneemt naar de vaccinatie.

De oproep wordt verstuurd naar het adres waarop het kind staat ingeschreven. Voor de meeste kinderen zal dit tevens het adres van de ouders / verzorgers zijn. Houd de brievenbus dus in de gaten!

GGD Groningen vraagt iedereen die een oproep heeft ontvangen zich te houden aan de tijd en de locatie zoals vermeld op de oproepkaart. Voor de kinderen en jongeren uit de eerste - en tweede ronde die nog niet zijn gevaccineerd maar wel een oproepkaart hebben ontvangen worden een tweetal inhaaldagen georganiseerd. Dat zijn woensdag 18 september van 9.00 tot 11.30 uur in Theater de Klinker in Winschoten en donderdag 19 september van 9.00 tot 11.30 uur in Sportcentrum Kardinge te Groningen.

Hoewel de vaccinatie niet verplicht is en de kans op besmetting niet groot, is het belangrijk dat het risico op besmetting zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarom wordt een ieder die een oproep tot vaccinatie ontvangt aangeraden hier gehoor aan te geven.

Voor algemene informatie over meningokokken C is er een gratis telefoonnummer 0800-300 80 51 (op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur). Voor informatie over de campagne in Groningen kunt u vanaf dinsdag 27 augustus terecht bij de GGD Groningen, bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (050) 367 45 45. Hier kunt u tevens informatie over de oproep krijgen.