Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

29-08-2002
Informatieavond over ecologische zone

Informatieavond ecologische verbindingszone

Op donderdag 5 september wordt een informatieavond gehouden over de ecologische verbindingszone van Heumen naar Horssen.

De avond wordt georganiseerd door de provincie Gelderland, de gemeenten Wijchen , Heumen en Druten, het Waterschap Rivierenland, het Geldersch Landschap en Sta atsbosbeheer. Deze organisaties werken samen aan de ontwikkeling en aanleg van deze zone, die een verbinding moet leggen voor dieren tussen de Overasseltse- e n Haterse Vennen en de rivierduin ten westen van Wijchen.

De bijeenkomst vindt plaats in zaal Verploegen in Wijchen en begint om 20.00 uu r. De zaal gaat open om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen dan alvast de kaarte n bekijken.

verbinding

De ecologische verbindingszone heeft een lengte van ongeveer 35 kilometer en ee n wisselende breedte. De ecologische verbindingszone moet er voor zorgen dat de geïsoleerde natuurgebieden weer met elkaar worden verbonden. Hierdoor ontstaat er een veel beter leefklimaat voor bedreigde diersoorten als dassen en diverse soorten amfibieën. Naast dassen en amfibieën zullen echter ook talloze andere planten- en diersoorten profiteren van de inspanningen.

Door de aanleg van natuurvriendelijke oevers, als onderdeel van de ecologische verbindingszone neemt het waterbergend vermogen van het gebied toe. Hierdoor is er minder kans op wateroverlast en verbetert de waterkwaliteit.

Door de aanleg van de nieuwe landschapselementen en natuurgebieden en de natuur vriendelijke oevers ontstaat voor de gebruiker en de recreant een aantrekkelijk landschap.

Uitgebreide informatie is te vinden in de nieuwsbrief van de provincie Gelderla nd. Die is onder andere te krijgen in het gemeentehuis in Malden.