DEFACTO

P E R S U I T N O D I G I N G

Uitreiking eerste speldje -Roken? Niet waar de kleine bij is- aan kraamverzorgenden

Hierbij nodigen (de directeuren van) DEFACTO voor een rookvrije toekomst, het Nederlands Astma Fonds, De Nederlandse Kankerbestrijding/KWF en de Nederlandse Hartstichting u uit voor de uitreiking van de eerste speldjes

-Roken? Niet waar de kleine bij is- aan kraamverzorgenden op donderdag 5 september bij Kraamzorg de Waarden op de Industrieweg 6-8 in Schoonhoven om 15.00 uur.

Voor het eerst ontvangen kraamverzorgenden in Nederland een extra speldje op hun uniform dat symbool staat voor de gedegen voorlichting die zij voortaan verlenen aan (aanstaande) ouders wat betreft de gevolgen van meeroken voor kinderen. Ondanks een significante daling de afgelopen jaren, mede dankzij de inspanningen van de thuiszorg, worden 0-4 jarigen nog in meer dan een derde van de gezinnen blootgesteld aan tabaksrook. De gevolgen kunnen zijn dat de longen van deze kinderen zich minder goed ontwikkelen en dat kan op korte en lange termijn gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Kraamzorg de Waarden, waar 300 kraamverzorgenden werkzaam zijn, is de eerste organisatie die (aanstaande) ouders actief voorlichting geeft over deze gevolgen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze gevolgen de gezondheid ernstig kunnen beïnvloeden. Dit varieert van kortademigheid, astma, luchtwegklachten en de verhoogde kans op wiegendood. De uitreiking van deze eerste speldjes is dan ook een duidelijk maatschappelijk appèl dat deskundigen in de gezondheidszorg op (aanstaande) ouders doen.

Programma:
14.30 - 15.00 uur: Inloop met koffie en thee.
15.00: uur Uitreiking eerste speldjes aan kraamverzorgenden van Kraamzorg de Waarden, door Trudy Prins, directeur DEFACTO, fotomoment.
15.30 - 16.00 uur: Gelegenheid voor interviews met Trudy Prins, directeur DEFACTO, Jacqueline Dorscheidt, hoofd Zorg de Waarden en kraamverzorgenden.

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk op woensdag 4 september. Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving. Direct na afloop van de persbijeenkomst is er een persmap, inclusief foto, beschikbaar.

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Els Veltkamp van Bijl, partners in public relations & voorlichting, telefoon 010-284 29 29 of per e-mail, e.veltkamp@bijlpr.nl. Zij is ook de contactpersoon indien u de persmap wilt ontvangen.

Noot voor de redactie,