HOTEL NEW YORK GROEP

De Werf wordt naar Hotel New York gesleept

Trefwoorden: Rotterdam, HotelNewYork, horeca.

De Werf wordt naar Hotel New York gesleept, De nieuwste aanwinst van Rotterdam, schipperscafé annex scheepswerf De Werf, wordt donderdag 5 september 2002 van Scheepswerf Balck in de Waalhaven naar haar vasteligplaats naast Hotel New York gesleept. Om 17.00 uur keert het tij en zal gezorgd worden dat De Werf in de monding van de Waalhaven ligt zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van de stroming van de rivier. 4 Maastaxis zorgen voor de verdere begeleiding en de extra paardenkrachten tijdens de reis.

Na maanden van intensieve arbeid komt de op 2 pontons drijvende werf eindelijk thuis.

De initiatiefnemers; Hotel New York Groep B.V., Waterweg Rotterdam B.V., Willem Tieleman, Daan van der Have en Hans Loos, hebben het ontwerp, naar een idee van Dorine de Vos, uit laten werken door de architect Arco Zweistra. Het drijvende gebouw krijgt een 3-dubbele functie: thuishaven/aanlegplaats van de Maas- en Watertaxis, dok voor onderhoud en reparaties van deze taxis en schipperscafé. De bezoekers van het café, waar mokken koffie, glazen bier, ballen gehakt en sterke verhalen de boventoon zullen voeren, kunnen door een glazen wand de activiteiten in het dok bekijken.

Zowel het dok als het café zullen zo spoedig mogelijk in gebruik worden genomen. De officiële opening is vooralsnog op zaterdag 12 oktober gepland.