FNV BONDGENOTEN

Voorlichtingsactie over wet Poortwachter voor chauffeurs

Donderdag 5 september zullen vakbondsbestuurders en kaderleden van FNV Bondgenoten met 23 mobiele teams in het hele land wegrestaurants, pompstations en distributiecentra bezoeken. Terplekke geven zij chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer voorlichting over de wet Poortwachter. Deze wet is niet eenvoudig. Jan Heilig, coordinator beroepsgoederenvervoer van FNV Bondgenoten:' Je moet als werknemer wel haast jurist en arts zijn om de spelregels van de wet precies te begrijpen. Om die reden gaan onze voorlichtingsteams gekleed als arts en advocaat'.

De teams zullen 24.000 geplastificeerde 'bewaar'kaarten uitdelen onder de chauffeurs waarop kort en bondig stapsgewijs wordt uitgelegd welke activiteiten door de werknemer, de werkgever en de ARBO-dienst ondernomen moeten worden bij langdurige ziekte. Uitgebreide brochures over de wet blijken slecht gelezen te worden. Dergelijke korte instructies op geplastificeerde kaarten zijn gebruikelijk in het beroepsgoederenvervoer. De arbeidsinspectie informeert de chauffeurs bijvoorbeeld op deze wijze over de rij- en rusttijdenwet.

De wet Poortwachter bevat allerlei nieuwe regels omtrent ziekte. De bedoeling is dat er zo snel mogelijk wordt gewerkt aan herstel van de zieke werknemer, zodat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Extra informatie:
U bent van harte uitgenodigd een van de mobiele teams te volgen. Informatie over locaties en tijdstippen kunt u krijgen bij:

Jan Heilig, coordinator beroepsgoederenvervoer FNV Bondgenoten,
06-22973941, 020-5856195
Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten, 030-2738478


04 sep 02 15:44