Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Verkeer
5-9-2002. Bij diverse verkeerscontroles in en rond Amsterdam werden verscheidene overtredingen geconstateerd waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Ook raakten weer een aantal snelheidsduivels hun rijbewijs kwijt.

Rozenburglaan
Bij een snelheidscontrole op de Rozenburglaan "reden" 19 automobilisten tegen de lamp. Zij kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de maximumsnelheid. Bovendien bleken twee andere bestuurders geen autogordel te dragen. Ook zij werden op de bon geslingerd.

A-10 Oost (S 114)
Bij een algemene verkeerscontrole op de A-10 ter hoogte van afrit S 114 werd 14 keer proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor het overtreden van de maximumsnelheid, het rijden zonder gordel en het niet hebben van de vereiste kentekenplaat.

2e Constantijn Huygensstraat
Bij een gerichte bromfietscontrole op de 2e Constantijn Huygensstraat werden gisteren 40 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werd 11 keer proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor het niet dragen van een helm, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het rijden zonder dit vereiste certificaat. Twee bromfietsen werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aalsmeerderweg
Bij en snelheidscontrole op de Aalsmeerderweg in Aalsmeer werden gisteren 17 automobilisten betrapt op te hard rijden. Zij kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer per uur terwijl 50 is toegestaan. Eén automobilist negeerde bovendien het inhaalverbod. Ook daarvoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Dreef
Op de Dreef in Aalsmeer werd gisteren een gerichte brom- en snorfietscontrole gehouden. Daarbij kregen drie bestuurders een proces-verbaal voor het opvoeren van hun brom- of snorfiets. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat de herkomst onduidelijk was. De bromfiets was voorzien van een zogenaamde TAG. Meetapparatuur gaf aan dat het framenummer van de bromfiets niet overeenkwam met de TAG-registratie.

Rijkswegen rond Amsterdam
Op verschillende rijkswegen rond Amsterdam werden drie automobilisten betrapt door een onopvallende surveillanceauto van de Dienst Verkeerspolitie. Zij reden met snelheden van 158 en 159 kilometer per uur terwijl 100 is toegestaan. Van alle betrokkenen werd het rijbewijs ingevorderd. Eén automobilist lapte deze maatregel aan zijn laars en werd tien minuten later weer in zijn auto gesignaleerd. Zijn auto is aan de ketting gelegd en tegen de man is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.


---

Auto rijdt in op file
5-9-2002. Gisteravond raakten vier personen gewond bij een zware aanrijding op de A-10 West. Drie van hen zijn met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen, één persoon mocht na behandeling naar huis. Bij de aanrijding waren vier autos betrokken. Het ongeval ontstond toen een 66-jarige automobilist uit Ferwert met onverminderde snelheid op een file inreed. De bestuurder en zijn 64-jarige passagier raakten gewond evenals twee inzittenden (46 en 47 jaar) van de auto waar zij achterop reden. De veroorzaker van het ongeluk moest bloed afstaan in verband met het onderzoek naar mogelijk alcoholgebruik. Daarnaast is het rijbewijs van de man ingevorderd en wordt er proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.


---

Jeugdcriminaliteit
De gemeente Amsterdam hield gisteren een persconferentie over het terugdringen van jeugdcriminaliteit. Lees hier verder.
---

Actie tegen straatroof
4-9-2002. In het Wallengebied besteedt de politie in de maand september extra aandacht aan straatroof. Het accent komt naast aanhoudingen van verdachten ook op preventie te liggen. De politie zal in deze periode de straat blauw verven om het de straatrovers zo moeilijk mogelijk te maken. Doel van de actie is het terugdringen van het aantal berovingen. In de septembermaand is het politiepersoneel van het wijkteam Beursstraat met medewerking van het Ondersteuningsteam Binnenstad, twee flexibele mobiele teams, ruiters, hondengeleiders en het zogenaamde Combiteam intensief bezig om straatroof aan te pakken. Ook de recherche werkt mee aan de actiemaand. De rechercheurs zullen de actuele hotspots aangeven, signalementen van de daders in kaart brengen en werkmethoden bijhouden.

De sterk verhoogde politieaanwezigheid is niet alleen bedoeld om straatrovers aan te houden, maar ook om hun werk te verstoren. De surveillance zal lopend, fietsend en rijdend op scooters en motoren plaatsvinden. Het Combiteam treedt zoals gebruikelijk onherkenbaar in burger op. Zij zullen in voorkomende gevallen als een soort verkenners fungeren voor de collegas in uniform. De straatroven, die regelmatig in de rustige delen van het Wallengebied, maar ook in de Damstraat, op de Zeedijk en in de Stormsteeg plaatsvinden, worden meestal voorafgegaan door nepdrugsverkoop of bedelarij. Tijdens het aanspreken polsen de daders of passanten een goed slachtoffer zijn. De politiemensen gaan dus ook veel aandacht besteden aan de zogenaamde nepverkopers en bedelaars. Ook wordt aandacht besteedt aan tippelprostituees. Hun klanten lopen namelijk een verhoogd risico om door handlangers van de dames te worden beroofd. Behalve het tegenhouden van straatroven zal uiteraard ook opgetreden worden tegen andere vormen van criminaliteit.


---

Kind overlijdt na val
4-9-2002. Gisteravond even na halftien viel een jongetje van 22 maanden van een balkon op de derde verdieping van een woning in de Watergraafsmeer. Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis overgebracht en is daar overleden.


---

Nieuwe paardenfilmpjes
3-9-2002. Voor alle liefhebbers van paarden en de politie is er goed nieuws: vanaf vandaag zijn er nieuwe filmpjes te bewonderen op onze site.


---


Actie Winkelhaak
3-9-2002. Vorige week heeft de politie van wijkteam Linnaeusstraat met een gerichte actie extra aandacht besteed aan straatcriminaliteit en diverse vormen van overlast in het gebied dat omsloten wordt door de Linnaeusstraat, Tugelaweg, Transvaalkade en de Wibautstraat. Tijdens deze actie Winkelhaak (genoemd naar de vorm van het betrokken gebied) werd gedurende de hele week het gebied blauw geverfd.

Ondersteund door agenten van de Dienst Verkeerspolitie, de Ongevallendienst, het Horeca Interventie Team (HIT), de Ruiterij en de Dienst Motorrijtuigenbelasting werden diverse controles uitgevoerd. Dit leverde naast 100 processen-verbaal voor diverse overtredingen, drie gestolen autos op. Twee andere autos reden onterecht met een handelaarskenteken.

In totaal werden 17 personen aangehouden. Drie op verdenking van het vervalsen van het framenummer van hun bromfiets, drie voor het rijden onder invloed, acht omdat zij nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister, één voor belediging van een agent en twee personen werden aangehouden omdat zij zich tegen de politie hadden verzet. Bij de actie werden dagelijks ongeveer 35 mensen ingezet. De politie van het wijkteam zal ook de komende periode doorgaan met het extra toezicht in dit gebied, maar zal dat dan vanuit de reguliere surveillance doen.


---

Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.

---

Neergestoken en beroofd
2-9-2002. Een 16-jarige jongen is gisteravond rond halftien in Amstelveen op zeer gewelddadige wijze beroofd van zijn bromfiets. Hij liep met zijn vriendin naar zijn bromfiets. Op het Stadsplein bevond zich op dat moment een groep van ongeveer 15 jongeren.Op het moment dat de jongen de brommer van het slot haalde, zwermde de groep om hen heen. Twee jongens uit de groep kwamen op het slachtoffer en zijn vriendin af en schreeuwden dat zij de bromfiets af moesten geven. Een van de daders wist de bromfiets te bemachtigen. De andere dader stak vervolgens zonder aanleiding de jongen in zijn rug. De overige jongelui die op het plein aanwezig waren sprongen vervolgens op hun bromfietsen en verspreidden zich in alle richtingen. Het slachtoffer is met een steekwond opgenomen in een ziekenhuis. De politie heeft inmiddels een aantal jongelui die deel uit maakten van de groep kunnen aanhouden. Ook hebben zich vanmorgen drie jongens gemeld aan het bureau.

De politie vraagt uw assistentie.


---

Overval coffeeshop
Afgelopen nacht rond half een hebben twee mannen een overval gepleegd op een coffeeshop aan de Amstelveense weg. De mannen zijn voortvluchtig. De twee gemaskerde overvallers kwamen na middernacht de zaak binnen. De daders, die gewapend waren met een vuurwapen en een mes, bedreigden het personeel en de klanten en eisten de inhoud van de kassa. De twee overvallers zijn vervolgens de zaak uitgevlucht en weggelopen in de richting van het Amsterdamse Bos. De recherche van het bureau Van Leijenberghlaan is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer: (020) 59 25 21


---

Beroofde vrouw gezocht
2-9-2002. De politie kreeg zaterdagnacht rond 01.00 uur een melding dat een groepje mensen iemand vasthield in de Rozenstraat die even daarvoor een vrouw beroofd zou hebben van haar tas. Op straat troffen ze een aantal personen die een man op de grond gedrukt hielden. Het slachtoffer, een vrouw, had haar tas weer terug gekregen en was inmiddels vertrokken. Ook de getuige die achter de dader was aangerend en hem had beetgepakt was weggelopen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Het rechercheteam is op zoek naar het vrouwelijke slachtoffer van de straatroof en naar de getuige die de dader heeft aangehouden. Ook zoekt de politie naar andere getuigen die informatie hebben met betrekking tot dit misdrijf. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het volgende telefoonnummer: (020) 559 32 21


---

Dossier
Serieverkrachter Nachtwachtlaan na ruim twee jaar gepakt

Gaasperplasverkrachter gepakt in een flat in Amsterdam-Zuidoost

Amsterdamse recherche ontmantelt amfetaminelab in Friesland

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland