Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.10 u) Donderdag, 5 september 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldiefstallen
Personeel van een winkelbedrijf aan het Corneliusplein in Heerlen betrapte afgelopen woensdagmiddag een 38-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van een paar nougat-blokken. De gewaarschuwde politie nam dit snoep in beslag (teruggegeven aan de winkel). De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
In een winkelbedrijf aan de Van der Maesenstraat betrapte winkelpersoneel een 23-jarige vrouw uit Roemenie bij diefstal van twee electrische tandenborstels en shampoo. Ook deze gestolen goederen werden in beslag genomen en teruggegeven aan de winkel. De politie heeft de aangehouden verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
Ook in een winkel aan het Homerusplein betrapte het personeel woensdagavond iemand bij winkeldiefstal. Bleek dat 49-jarige man uit Heerlen een tweetal blikjes met vis niet bij de kassa afrekende. Ook deze verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De blikjes vis werden in beslag genomen en teruggegeven aan de winkel. De politie maakt terzake de winkeldiefstallen tegen alle verdachten proces-verbaal op.

Nuth; elf in een uur
Bij een verkeerscontrole afgelopen woensdagmiddag (van 14.00 tot 15.00 uur) op de kruising Kathagen / Leeuwerweg / Daelderweg en de van Eynattenweg in Nuth, bekeurde de politie totaal elf voertuigbestuurders die het voor hen rode verkeerslicht negeerden.

Kerkrade; winkeldief
Personeel van een winkel aan de Carboonstraat in Kerkrade betrapte vanmorgen, donderdagmorgen een 28-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van een pak waspoeder. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte eerder in een andere winkel aan de Akerstraat allerlei kledingstukken (T-shirts en ondergoed) had gestolen. Alle gestolen goederen werden in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de winkeldiefstallen bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vijlen; onderuit
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur vond op de Groenenweg in Vijlen een aanrijding plaats. Een 52-jarige bestuurder van een motor uit Sprang Capelle was met zijn motor door nog onbekende oorzaak in de berm terecht gekomen en bij het terug de weg opsturen met zijn motor ten val was gekomen. Daarbij raakte de motorbestuurder gewond. Hij werd met twee gebroken ribben per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen.

Simpelveld; coniferen
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Rolduckerweg in Simpelveld. Bleek dat op een perceel brand was ontstaan in een coniferenhaag. De bewoners wisten samen met buren de coniferenbrand te blussen. Een tiental coniferen zijn door de brand geheel (niet allemaal) en sommige gedeeltelijk vernield geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan van brandstichting en de politie stelt een nader onderzoek in.

Vaals/Gulpen; inbrekers
Bewoners van een woning aan de Akenerstraat in Vaals bespeurden afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur onraad in zijn woning en ontdekte, toen hij poolshoogte ging nemen, dat was ingebroken. Bleek dat de inbreker papieren, sieraden en geld had gestolen (moet overigens nog nader worden nagegaan wat er verder allemaal precies is gestolen) en ermee vandoor was gegaan. Een van de bewoners is de inbreker nog achterna gegaan en naar hem op zoek gegaan, doch wist hem uiteindelijk niet meer te achterhalen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Een van de bewoners van een woning aan de Oude Akerweg in Gulpen die afgelopen woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur ook onraad in de woning bespeurde / een vreemd geluid hoorde, ging eveneens poolshoogte nemen in de woning. Boven ontdekte hij dat er iemand aan het raamkozijn van een van de slaapkamers hing. Die liet, omdat hij zich ontdekt wist, meteen los en viel enkele meters naar beneden, zette het op een lopen en kon niet meer worden achterhaald. Vermoedelijk dat een woninginbraak is voorkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.