Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Donderdag, 5 september 2002

Moorveld, insluiping in woning:
Donderdagmorgen 5 september 2002 heeft een diefstal plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Heerenstraat te Moorveld. Een van de bewoners werd midden in de nacht gewekt van gestommel in de woning. Bij onderzoek bleek dat er kort daarvoor ongewenst bezoek was geweest. De insluiper heeft een in de woning aangetroffen beurs met daarin een onbekend geldbedrag ontvreemd. Uit en in de garage gestalde auto ontvreemdde de dief tevens een autoradio. Een gewaarschuwde politiepatrouille stelde meteen een onderzoek in de omgeving in naar de mogelijke insluiper, maar dit leverde geen resultaat op. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bemelen, woninginbraak:
Vermoedelijk in de avonduren van woensdag 4 september 2002 heeft in een woning aan de Bosweg te Bemelen een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk door gebruikmaking van een valse sleutel heeft de inbreker zich de toegang tot de woning verschaft. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij een stereo-installatie en enkele tientallen cds onvreemd werden. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Meerssen, snelheidscontrole:
Woensdagmiddag 4 september 202 tussen 13.30 en 14.30 uur vond op Tussen de Bruggen te Meerssen een snelheidscontrole plaats. De radarauto van de politie controleerde de snelheid van 276 motorvoertuigen waarvan 8 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze 8 hardrijders werden er 5 meteen staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur.

Aansluitend vond tussen 15.00 en 16.00 uur op de Pasweg te Bunde, gemeente Meerssen, een snelheidscontrole plaats. Van de 266 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 16 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Zeven daarvan werden meteen staandegehouden en geverbaliseerd. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd. Hier was de hoogst gemeten snelheid 70 km per uur.

Maastricht, zakkenrollers:
Een 79 jarige inwoonster van Maastricht werd dinsdagmiddag 3 september 2002 in een winkel gevestigd aan het Amorsplein te Maastricht het slachtoffer van een zakkenroller. Tijdens het winkelen werd ongemerkt uit de jas van het slachtoffer een setje postzegels, een geldbedrag van ruim 350 euro en een identiteitskaart gerold. Eveneens dinsdagmiddag werd op de Markt te Maastricht de beurs van een 86 jarige inwoonster van Maastricht gerold. Deze werd ongemerkt uit de tas van het slachtoffer gehaald. Het slachtoffer mist 90 euro, een bankpasje en een bril.
Woensdagmorgen werd een 36 jarige inwoonster van Maastricht op de weekmarkt op de Markt ongemerkt gerold. Uit haar kleding werd een beurs met daarin 100 euro, en enkele persoonlijke eigendommen weggenomen. Toen het slachtoffer haar beurs wilde gaan gebruiken miste zij deze plotseling.
Tijdens het bezoeken van een kledingwinkel aan de Grote Staat te Maastricht werd woensdagmorgen de beurs van een 34 jarige inwoonster van Maastricht ongemerkt weggenomen, met daarin enkele betaalkaarten en een onbekend geldbedrag.