Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.35 ur) Donderdag 5 septembr 2002

Sittard, winkelinbraak:
Op donderdagmorgen 5 september 2002 heeft kort na 01.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Dempseystraat te Sittard. De inbreker kreeg de toegang tot de winkel door de ruit in de toegangsdeur in te gooien met een trottoirtegel. Door de ontstane opening kon de inbreker de winkel bereiken. Daar haalde hij uit de aanwezige kassa het aanwezige muntgeld weg. Dit bedroeg het wisselgeld t.b.v. ongeveer 80 euro. De inbreker nam in de winkel nog een kijkje in de diepvriezen. Mogelijk zijn hieruit etenswaren weggenomen, maar kon dit nog niet door de eigenaar worden vastgesteld. De eigenaar heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, winkeldievegges betrapt:
Een 23 en een 32 jarige inwoonster van respectievelijk Utrecht en Zwijnrecht zijn woensdagmiddag 4 september 2002 door de politie aangehouden nadat zij door personeel van een parfumerie aan de Limbrichterstraat te Sittard op heterdaad werden betrapt bij het plegen van een behoorlijke winkeldiefstal.
Beide dames verlieten omstreeks 17.40 uur de parfumerie aan de Limbrichterstraat waarna het alarm van de beveiligingspoortjes in werking trad. Beide dames werden daarna door het personeel ter verantwoording geroepen. In de door de dames gebruikte tas werd voor ruim 330 euro aan ontvreemde parfumerie aangetroffen, alsmede vier dozen met elk twee videocassettes. Vermoedelijk zijn de videocassettes gestolen in een ander winkelbedrijf te Sittard. De gewaarschuwde politie nam het tweetal mee naar het politiebureau. Daar bleek bij onderzoek dat de gebruikte tas een geprepareerde tas was waarmee het alarm van de beveiligingspoortjes omzeild kon worden. In dit geval werkte de beveiliging van het bedrijf gelukkig wel. Aan het politiebureau werd tegen het tweetal proces-verbaal opgemaakt. Beiden werden gedagvaard om zich op 13 november 2002 te verantwoorden bij de Officier van Justitie te Maastricht. Na verhoor konden de verdachten huiswaarts. De geprepareerde tas is in beslaggenomen. De gestolen parfumerie is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.