Ingezonden persbericht

ericht

Logica behaalt winst* van £116 miljoen in moeilijke markt

ROTTERDAM/LONDEN, 5 september 2002 In het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2002 behaalde Logica plc de volgende resultaten:
* orderinstroom stabiel op £1.304,9 miljoen (2001: £1.310,6 miljoen)
* omzet 3% lager op £1.102,3 miljoen (2001: £1.133,2 miljoen)
* gezonde marge* op IT services van 8,2% (2001: 9,1%)
* break-even voor Mobile Networks in tweede halfjaar bij lagere omzet
* winst voor belastingen* voor de reorganisatie 25% lager naar £116,0 miljoen (2001: £155,6 miljoen)
* sterke generatie van kasmiddelen in de tweede helft, leidend tot een kasconversie* voor het gehele jaar van 65%
* winst per aandeel* (EPS) 25% lager op 19,1 pence (2001: 25,4 pence)
* afschrijving van £261,2 miljoen aan goodwill op de overnames van pdv en Carnegie
* slotdividend gehandhaafd op 3,1 pence; dividend voor volledige jaar gestegen naar 8% op 5,4 pence (2001: 5,0 pence). Algemeen directeur en chief executive dr Martin Read: Dit is een hele zware periode geweest voor de internationale IT- en telecomsector. Het bedrijfsresultaat van Logica weerspiegelt de moeilijke economische omstandigheden, maar we hebben onveranderd een zeer sterke positie op onze belangrijkste markten, met een goede spreiding, zowel geografisch als industrieel, en een goede balans.

De dienstverlenende sectoren van Logica hebben goed gepresteerd. De zeer krachtige groei in de divisie Public Sector en de goede resultaten bij Energy & Utilities en Industry, Distribution & Transport compenseren de zwakke prestaties bij Telecoms en Financial Services. Dit jaar heeft Logica haar grootste overeenkomst ooit gesloten. Het gaat hier om een project bij de Crown Prosecution Service (het openbaar ministerie) van Engeland en Wales dat naar verwachting uiteindelijk een orderwaarde van meer dan £200 miljoen zal hebben. Verder verwacht Logica als de Duitse economie aantrekt steeds meer resultaten van de overname van het Duitse bedrijf pdv.

De inkomsten uit outsourcing-activiteiten namen toe met 43%. Logica heeft zich geconcentreerd op het aanbieden van een gedifferentieerd servicepakket op deze belangrijke groeimarkt binnen de IT. Klanten zoeken in toenemende mate mogelijkheden om het kostenniveau terug te dringen, hun bedrijven te reorganiseren en het serviceniveau voor hun klanten te verbeteren. Outsourcing maakt nu 16% van Logica s activiteiten uit en is steeds nadrukkelijker zichtbaar in de omzetcijfers.

De inkomsten in de sector Mobile Networks namen in het tweede halfjaar sterk af, omdat de aanbieders van mobiele telefonie onder zware schulden gebukt gaan en vrijwel alle investeringen hebben stopgezet. Ondanks de terugval in omzet bleef het aandeel van Logica op de SMS-markt stabiel en heeft het bedrijf in deze sector 25 nieuwe klanten verwelkomd.

In het algemeen is Logica een solide bedrijf dat zodanig gepositoneerd is dat het goed kan profiteren van verbeteringen in de wereldeconomie. Het bedrijf heeft een sterke balans en concentreert zich op oplevering, winstgevendheid en cash management, zaken waarvan wij menen dat ze in het huidige, moeilijke economische klimaat de sleutel tot succes zijn.


* Voor belastingen en voor afschrijving van goodwill en investeringen, reorganisatiekosten en buitengewone baten en lasten.
Logica
Logica (LOG.L) is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. De onderneming heeft een omzet van 1 miljard GBP en vestigingen in 34 landen wereldwijd. In Nederland heeft Logica vijf vestigingen en 800 medewerkers. Logica, opgericht in 1969, is de grootste IT-dienstverlener die aan de London Stock Exchange een notering heeft. Meer informatie: www.logica.com en www.logica.nl.

Logica is hoofdsponsor van de Strategic Sourcing Conference van Morgan Chambers, die op 3 en 4 oktober 2002 wordt gehouden in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse evenement bespreekt een exclusief panel van Europese topsprekers de succesmogelijkheden op het gebied van strategic sourcing. Zaken als benchmarking, risk management en degelijke Service Level Agreements komen aan de orde. Op www.advancedsourcing.co.uk kunt u lezen hoe u zich voor dit evenement kunt opgeven.