Ingezonden persbericht

Persbericht

5 september 2002

Rational Software introduceert drie nieuwe test- en analyse-oplossingen

~ nieuwe producten helpen ontwikkelaars sneller betrouwbare code te ontwikkelen ~

Rational Software heeft een drietal nieuwe producten aangekondigd; de Rational® PurifyPlus voor Linux, een runtime analyse-oplossing voor Linux ontwikkelaars, Rational® PurifyPlus RealTime en een nieuwe versie van het bestaande Rational® Test RealTime.

Rational PurifyPlus voor Linux is een aanvulling op Rational s bestaande op host gebaseerde runtime analyse-oplossing, Rational PurifyPlus voor Windows en Rational PurifyPlus voor UNIX. Rational PurifyPlus voor Linux ondersteunt C, C++ en J2SE. Daarnaast biedt het runtime analysemogelijkheden, zoals memory, performance and thread profiling , code coverage analyse en runtime tracing voor software die onder Linux gedraaid wordt.

Naast Rational PurifyPlus voor Linux heeft Rational ook een nieuwe versie aangekondigd van Rational® Test RealTime en een nieuw product: Rational® PurifyPlus RealTime. Deze oplossingen breiden het Quality by Design initiatief uit voor ontwikkelaars van softwareproducten, embedded systemen en apparaten. Het Quality by Design initiatief helpt ontwikkelaars sneller hoogwaardige software te ontwikkelen door hen voortdurend in staat te stellen tijdens het ontwikkelproces softwareproblemen op te sporen en te repareren, vanaf het eerste ontwerp tot en met elke daaropvolgende aanpassing.

Met de nieuwe versie van Rational Test RealTime breidt Rational haar proactieve debugging features voor C, C++ en Ada ontwikkelaars uit en introduceert nieuwe taalondersteuning voor Java 2 Platform Micro Edition (J2ME) en Java 2 Platform Standard Edition (J2SE). Deze proactieve debugging mogelijkheden binnen Rational Test RealTime zorgen er voor dat ontwikkelaars kunnen testen, repareren en fouten uit hun eigen code kunnen halen. Dit bespaart tijd.

De verbeteringen versterken Rational Test RealTime s positie als de enige software-ontwikkeltool in de industrie dat zowel het testen als de veelomvattende runtime analyse van embedded code direct op haar platform ondersteunt.

Rational PurifyPlus RealTime biedt een nieuwe oplossing voor softwareproducten en embedded systeemontwikkelaars. Het levert net als Rational PurifyPlus voor Linux cross platform runtime analyse-mogelijkheden, zoals memory, performance and thread profiling , code coverage analyse en runtime tracing .

Deze mogelijkheden zorgen er voor dat ontwikkelaars sneller en eenvoudiger betrouwbare codes kunnen laten draaien op doelsystemen. Rational PurifyPlus RealTime is een cross-platform aanvulling op Rational s toonaangevende oplossing voor op host gebaseerde runtime analyse, Rational PurifyPlus. Het ondersteunt dezelfde programmeertalen als Rational Test RealTime: C, C++, Ada, J2ME en J2SE.

"Ons unieke Quality by Design initiatief helpt ontwikkelaars eerder in het ontwikkelproces hoogwaardige code te creëren," zei Eric Schurr, chief marketing officer van Rational Software. "Deze nieuwe tools bevrijden ontwikkelaars van de chaos van software-ontwikkeling zodat zij kunnen doen wat ze het liefste willen: ontwerpen van goede software."

(418 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Test RealTime
Voor het Java 2 Platform heeft Rational Rational Test RealTime ook geïntegreerd met JUnit, het populaire Java open-source, flexibele testraamwerk. Deze integratie zorgt er voor dat ontwikkelaars automatisch JUnit test classes kunnen genereren uit code door gebruik te maken van een wizard die ingebouwd is in Rational Test RealTime. De integratie gebruikt bestaande JUnit test cases opnieuw. Hierdoor worden ontwikkelaars in staat gesteld eerdere investeringen in het testen van hun code opnieuw te benutten.

Rational Test RealTime breidt vervolgens de waarde van JUnit uit door deze tests direct uit te voeren op het doelsysteem platform. Rational Test RealTime biedt Java specifieke runtime analyse features, zoals memory profilering, code coverage analyse en directe runtime doeltracering. Dit biedt een geavanceerde rapportage interface om testresultaten te evalueren.

Rational Test RealTime is de enige ontwikkeltool in de industrie die JUnit uitbreidt door ondersteuning te bieden voor JUnit op doel J2ME platformen. Dit levert een transparante toepassing op voor alle gewone embedded doelstellingen via een doeltoepassingspoort technologie.

Deze nieuwe versie van Rational Test RealTime biedt ook de volgende features: S Cross-language taal (Java in combinatie met C/C++) componenttesten en runtime analyse S Thread profileringvoor het ontdekken van race condities en deadlocks S Test priorization gebaseerd op static metric analyse

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.