Ingezonden persbericht


PRNL0000094

HP Photosmart 7550: de meest veelzijdige en geavanceerde fotoprinter

Amstelveen, 5 september 2002 - HP introduceert zijn eerste fotodirect inkjetprinter met zeven soorten inkt voor prints van superieure kwaliteit. De HP Photosmart 7550 heeft vier geheugen-kaartsloten voor direct printen vanuit de meeste digitale camera's. Gebruikers halen simpelweg de geheugenkaart uit hun camera en steken hem in het juiste slot in de printer. Vervolgens kunnen via het kleuren LCD-scherm en het controlepaneel de foto's worden bekeken, bewerkt en geprint.

De HP Photosmart 7550 maakt standaard gebruik van de HP Photoret IV precisie-technologie. Deze technologie stelt de printer in staat 1,2 miljoen kleuren per pixel te produceren door op intelligente wijze ultrakleine inktdruppels van vier en vijf picoliter te combineren en gelaagd af te drukken. Bij een invoer van 1200 x 1200 dpi via de computer kan de printer ook 4800 x 1200 geoptimaliseerde dpi op HP Premium fotopapier afdrukken.

Printen met zeven soorten inkt: kwaliteit en veelzijdig-heid In de HP Photosmart 7550 worden drie inktcartridges naast elkaar geplaatst: de gepigmenteerde zwarte inktcartridge, HP Nr. 56
de driekleuren (cyaan, magenta, geel) inktcartridge, HP Nr. 57 de foto inktcartridge (lichtcyaan, lichtmagenta en zwart op basis van kleurstof), HP Nr. 58.

Afhankelijk van het printmedium en de kwaliteitsinstelling gebruikt de HP Photosmart 7550 de optimale combinatie van verschillende soorten inkt om de best mogelijke printkwaliteit te garanderen. De HP Photosmart 7550 print in ongeveer twee minuten foto's van 10 x 15 cm, zonder witte randen. Dankzij de combinatie van de nieuwe technologie, inkten en het vernieuwde HP Premium Plus fotopapier zijn foto's tot 73 jaar lichtvast. Dat is twee tot drie keer zo lang als traditionele foto's. Dit is geconcludeerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau Wilhelm Imaging Research Inc..

De HP Photosmart 7550 print zeventien pagina's per minuut in zwart en dertien pagina's per minuut in kleur (gewone documenten op standaardpapier). Op de printer kan een accessoire (optioneel verkrijgbaar) worden gezet waarmee dubbelzijdig kan worden geprint. Dit verhoogt de productiviteit en bespaart papier.

HP's meest krachtige fotolaboratorium
De vier geheugenkaartsloten kunnen haast ieder formaat lezen zonder dat er accessoires nodig zijn (Compact Flash type I en II, IBM Microdrive, Smart Media, Secure Digital, Multi Media en Sony Memory Stick). De onlangs geïntroduceerde digitale camera's van HP kunnen de printer ook direct aansturen door middel van de USB-poort aan de voorzijde van de printer.

De HP Photosmart 7550 beschikt tevens over een 4½ cm kleuren LCD-scherm. Hierdoor is de gebruiker in staat de op de geheugen-kaart opgeslagen foto's vooraf te bekijken en er verschillende effecten op toe te passen, zoals zoomen, bijsnijden, draaien, kleur en helderheid aanpassen en omzetten naar sepia. Verder beschikt de printer over een knop die automatisch beelden overzet naar de computer (pc of Mac). Deze beelden kunnen vervolgens worden bewerkt met ondermeer HP Printing en Imaging software.

HP's complete printsysteem
HP stemt de ontwikkeling van de diverse elementen van zijn printsystemen (printers, inkten, papier en films) nauw op elkaar af. De nieuwe, witte HP Premium High-Gloss Film en de HP Nr. 56, 57 en 58 printcartridges zijn ontwikkeld om samen een zeer hoge beeldkwaliteit te produceren. De nieuwe, witte polyesterfilm heeft verschillende beeldverhogende lagen die een uitstekende kleuren-diepte produceren. Door de microporeuze coating drogen de prints zeer snel, krijgen ze een glossy uitstraling en zijn water-, vlek- en scheurbestendig. Voor foto's die bestemd zijn om voor langere tijd onder licht te worden geëxposeerd, heeft HP het nieuwe en verbeterde HP Premium Plus fotopapier ontwikkeld waarop beelden generaties lang kunnen worden bewaard, met of zonder glasbescherming.

Beschikbaarheid en prijzen
De HP Photosmart 7550 printer is vanaf oktober leverbaar en geschikt voor zowel de pc als Mac.

De consumentenadviesprijzen incl. BTW:
HP Photosmart 7550 printer: ¬ 449,-
HP Nr. 56 zwarte inktcartridge: ¬ 25,-
HP Nr. 57 driekleuren inktcartridge: ¬ 39,95
HP Nr. 58 foto inktcartridge: ¬ 29,95
vernieuwd HP Premium Plus fotopapier glanzend, A4 - 20 vel ¬ 17,50 vernieuwd HP Premium Plus fotopapier glanzend, A4 - 50 vel ¬ 37,50 vernieuwd HP Premium Plus fotopapier mat, A4 - 20 vel ¬ 17,50 vernieuwd HP Premium High-Gloss film wit, A4 - 10 vel ¬ 12,50 vernieuwd HP Premium High-Gloss film wit, A4 - 50 vel ¬ 49,95.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT-producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Ingezonden persbericht