Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-09-2002
Persberichten donderdagmiddag 5 september 2002 Perspiket tot 17.00 door Ron Reinds 06-52528707

Verwarde autobestuurder

ASSEN Gistermiddag werd een stadswacht door een getuige erop geattendeerd dat een bejaarde man kort daarvoor met zijn personenauto de Gouverneurstuin in was gereden. Nadat de getuige de man in het centrum aan wist te wijzen stapte deze in zijn auto en reed daarna bijna twee aanrijdingen veroorzakend richting de Torenlaan. Daar strandde de 79-jarige uit Assen afkomstige bestuurder met zijn auto op een vluchtheuvel. Op het bureau werd zijn rijbewijs ingenomen en werd een onderzoek naar de rijvaardigheid van de man gevorderd. De man werd door zijn dochter afgehaald.

Auto-inbraken

HOOGEVEEN - Werd er afgelopen nacht ingebroken in een aan de Tamboerlaan geparkeerde personenauto. Door het inslaan van de zijruit kon men het portier openen en een radardetector ter waarde van 150,- wegnemen. De schade aan de ruit bedraagt 50,-.

EMMEN Afgelopen nacht is er in tien autos in de wijk Parc Sandur ingebroken. Uit drie autos aan de Turkooisdreef, drie aan de Sodalietdreef, twee aan de Chalcedondreef, één aan de Saffierdreef en één aan de Toermalijndreef werden de autoradio-cd-speler gestolen. Tevens werd er uit één auto een laptop weggenomen en uit twee autos een navigatiesysteem Alle autos werd geopend door het portierslot te vernielen.

Winkeldiefstal

MEPPEL Vanmorgen werd in een winkel aan de Hoofdstraat een 28-jarige uit Zwolle afkomstige vrouw aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw die met diverse kledingstukken een paskamer inliep kwam met slechts een pyjama deze weer uit. Toen een verkoopster haar daarop wees ontkende ze dit. Na onderzoek bleek dat de vrouw de overige kledingstukken ter waarde van 57.80 in een speciaal daarvoor geprepareerde tas had verstopt met het doel om op deze manier het alarm bij de uitgang niet te laten werken. De vrouw werd door de politie aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN Een 18-jarige vrouw uit Emmen werd vanmiddag in verband met winkeldiefstal aangehouden. De vrouw had make-up ter waarde van 8,99 uit een winkel aan de Warmeerweg zonder af te rekenen in haar tas gestopt. Ze werd door oplettend winkelpersoneel buiten de zaak aangehouden. De vrouw kreeg een snelrechtdagvaarding.

Pompoenendief

BORGER Vanmorgen zag een getuige dat een 50-jarige inwoner van Borger een grote pompoen wegnam uit een volkstuinencomplex aan de Bronnegerstraat. Toen hij de dief er op aan sprak en vertelde van wie deze pompoenen waren gaf de dief aan dat hij de pompoen bij de eigenaresse zou betalen. De getuige volgde de man en vroeg hem later nogmaals of deze betaald had. Nadat deze bevestigend geantwoord had controleerde hij dit bij de eigenaresse. Toen dit niet zo bleek te zijn werd de politie gebeld waarna de man op het bureau aangaf de diefstal te hebben gepleegd. De man kreeg een snelrechtdagvaarding en heeft de pompoen ter waarde van 5,- vergoed. De man wilde er zijn tuin mee op sieren.