Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 5/9/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Politie houdt verdachte van tasjesroof aan

MOERDIJK: De politie van het team Moerdijk heeft gistermiddag in zijn woning een 31-jarige man uit Zevenbergen aangehouden die verdacht wordt van een tasjesroof, gepleegd op maandag 2 september jl. in Zevenbergen. De politie kwam de man door rechercheonderzoek op het spoor, onder meer door het opgegeven signalement. De politie onderzoekt verder of deze verdachte ook betrokken is bij twee andere tasjesroven die deze week in Zevenbergen gepleegd zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zaak 1:
Op maandag 2 september jl. omstreeks 18.00 uur is een 46-jarige Zevenbergse nadat zij boodschappen had gedaan, beroofd van haar tas op de parkeerplaats aan de Molenstraat. Op het moment dat zij in haar auto wilde stappen liep een man vlak langs haar heen en pakte haar van achteren vast. Hij rukte met één hand de tas van haar linkerschouder. Hij rende weg in de richting van de Doelstraat In haar tas zaten onder meer bankpasjes, een portemonnee en een Siemens GSM.

Zaak 2:
Op dinsdag 3 september jl. omstreeks 17.00 uur heeft een man gepoogd een 77-jarige Zevenbergse van haar tas te beroven. Het slachtoffer liep over de Koningin Wilhelminastraat te Zevenbergen. Een man kwam voor haar staan en probeerde haar tas af te pakken door aan haar arm te rukken. Hierdoor viel de vrouw op de grond, waarna de rover op de vlucht ging. Een voorbijganger hielp haar weer op de been. Ze had veel pijn in haar rechterarm en heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Het blijkt dat haar rechterhand en pols behoorlijk gekneusd zijn. Ook heeft het slachtoffer enkele schaafwonden opgelopen en is haar bril beschadigd.

Zaak 3:
Op woensdag 4 september jl. omstreeks 11.00 uur is een 61-jarige Zevenbergse beroofd van haar handtas. Het incident gebeurde op Molenstraat te Zevenbergen. Aan de achterzijde van een supermarkt rukte een man een tas uit haar handen waarna ze ten val kwam. Ze heeft pijn aan haar rechterheup en ook is een van haar vingers gekneusd. In de tas zaten onder meer medicijnen die volgens het slachtoffer gevaarlijk zijn voor kinderen, diverse bankpassen en een portemonnee.

Naar aanleiding van deze berovingen heeft het team Moerdijk samen met de districtsrecherche een onderzoek opgestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 31-jarige Zevenberger. Hij wordt verdacht van de beroving zoals beschreven onder zaak 1.

De politie kwam de verdachte op het spoor door rechercheonderzoek, onder meer door het opgegeven signalement De politie onderzoekt nog of de verdachte ook betrokken is bij de zaken 2 en 3. In elk geval komt hij qua signalement ook voor deze zaken in aanmerking. De verdachte is in verzekering gesteld.

In de woning van de verdachte heeft de politie niets van de gestolen goederen terug gevonden. Ook heeft de politie nog in de omgeving van de pleegplaatsen gezocht, er werd niets aangetroffen.

Man probeert studente in auto te krijgen

MOERDIJK: De politie heeft gistermorgen een 31-jarige man uit Rotterdam in zijn woning aangehouden. De politie verdenkt de man ervan dat hij geprobeerd heeft een 17-jarig meisje uit de gemeente Moerdijk van haar vrijheid te beroven.

Op maandag 2 september jl. deed een 17-jarig meisje uit de gemeente Moerdijk bij de plaatselijke politie aangifte van een poging tot ontvoering. Het meisje vertelde dat zij eerder die middag bij een bushalte in de gemeente had staan wachten om de bus naar Breda te nemen. Een haar onbekende man stapte uit zijn auto en bood haar een lift aan. Dit vroeg hij eerst vriendelijk maar nadat het meisje zijn aanbod afwees, veranderde zijn toon. Hij pakte haar vast en probeerde het slachtoffer in de auto te trekken. Op dat moment kwam de bus eraan waarna hij haar losliet. Uit haar relaas blijkt dat de man de bus gevolgd is. Ook op het Station in Breda heeft de man haar aangesproken. Hij pakte haar echter niet vast. Daarna heeft hij ook de stadsbus gevolgd. Een collega-student heeft toen het kenteken van de auto van de dader genoteerd. Uit het onderzoek is gebleken dat voor deze zaak een 31-jarige man uit Rotterdam als verdachte kan worden aangemerkt. Hij is gistermorgen aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Aanhouding verdachte ter zake diefstal auto

MOERDIJK: De politie Utrecht heeft een verdachte aangehouden die de diefstal van een auto aan de Grintweg in Moerdijk heeft bekend. De auto werd op maandag 28 mei jl. 2001 gestolen.

Brand in woning

BREDA: Vannacht heeft omstreeks 04.00 uur brand gewoed in de woonkamer van een woning aan de Doornikstraat te Breda. De brandweer heeft de brand geblust. De bewoners, een 32-jarige vrouw en haar 11-jarig dochtertje, hebben de woning verlaten door via het raam op het plat dak van de buren te klimmen. Via het raam van de badkamer zijn ze door de buren binnengehaald. Moeder was wakker geworden door de rookontwikkeling, waarna zij haar dochtertje wakker maakte. De brandhaard bevond zich in de woonkamer. De oorzaak is mogelijk kortsluiting.

Inbraken in woningen

KLUNDERT/ ZEVENBERGEN: Is aangifte gedaan van een poging inbraak woning aan de Moye Keene te Klundert. Door de bewoner werd een gaatje ontdekt in het kozijn. De gehele keuken werd doorzocht. Vermoedelijk is de inbreker op de vlucht geslagen doordat het alarm afging. Uit de woning werd niets meegenomen. Afgelopen nacht werd een bewoner aan de Pinksterbloemstraat in Zevenbergen wakker van gerommel aan zijn woning. Het bleek dat men trachtte in te breken door het raam te forceren. De inbreker vluchtte weg. Later hoorde men een auto met hoge snelheid wegrijden. Deze auto kon door de politie niet meer worden getraceerd. De benadeelde bleef achter met schade aan het kozijn.

Hardleerse bromfietsbestuurder

ZEVENBERGEN: Werd gisteravond te Zevenbergen, een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Zevenbergen voor de derde keer staande gehouden omdat hij blijft rijden zonder bromfietscertificaat. Deze bestuurder weigerde mee te werken en is daarom aangehouden. De bromfiets werd uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek. In overleg met Justitie zal worden bekeken of de bromfiets in beslag kan worden genomen.

Dief aangehouden in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Vanmorgen is omstreeks 06.00 uur een 37-jarige man uit St. Willebrord aangehouden op de Laguitensebaan te Rijsbergen. De man werd aangehouden op de verdenking van diefstal van goederen uit een boot die gestald stond op de oprit van een woning aldaar. De bewoner was wakker geworden door het geblaf van zijn hond. Hij dacht dat de viervoeter blafte omdat de krant bezorgd was. Hij liep toen naar beneden en vervolgens naar buiten om de krant uit de brievenbus te halen. De krant bleek echter nog niet bezorgd te zijn. Wel zag hij op enkele meters afstand een man lopen met een rode benzinetank in zijn handen. De bewoner herkende het voorwerp onmiddellijk als zijnde afkomstig van de boot. Hij achtervolgde de man, waarna deze de benzinetank liet vallen. De politie heeft de verdachte aangehouden toen deze terugliep naar zijn bestelauto, die nabij de bedoelde woning stond. In zijn auto lagen ook nog twee zwemvesten, die hij eveneens vanaf die boot had gestolen. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.