KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

EHBSO-kits voor verenigingen

5-9-2002

Bij sportblessures is goede en snelle Eerste Hulp bij Sportongevallen (EHBSO) heel belangrijk. Als sportvereniging moet je over goed en voldoende materiaal beschikken om goede EHBSO te kunnen verlenen. Sport Blessure Vrij, een samenwerking tussen NOC*NSF en Consument & Veiligheid, heeft speciale EHBSO-kits ontwikkeld. De inhoud hiervan voldoet tevens aan de Arbo-richtlijnen.

Sinds de invoering van de ARBO-wet in 1998 zijn alle sportverenigingen verplicht om een deugdelijk arbobeleid te voeren. Met andere woorden: verenigingen moeten zorgen voor veilige omstandigheden voor hun medewerkers en sporters. Eén van de vereisten is de aanwezigheid van goede en complete verbanddozen in elke sportaccommodatie.

Voor verenigingen zijn er speciale richtlijnen opgesteld m.b.t. de inhoud van de verbanddozen, de zogenaamde EHBSO-kits. Sport Blessure Vrij heeft samen met Koninklijke Untermöhlen twee EHBSO-kits ontwikkeld (de verenigingskit en de toernooikit), die alle materialen bevatten die voor goede eerste hulpverlening bij sportongevallen nodig zijn. Deze kits voldoen aan de richtlijnen van de Arbo-wet.

De EHBSO-kits kunt u bestellen bij het NOC*NSF. Kijk voor meer informatie op www.sport.nl/sportblessurevrij/

Bron: NOC*NSF / Sport Blessure Vrij