Gemeente Smallingerland

Inspraak nieuwbouw Singelland, Van Haersmasingel (05-09-2002)

Voor openbare scholengemeenschap Singelland is nieuwbouw gepland Het gebied ligt tussen de Van Hearsmasingel, Torenstraat, Lijsterstraat en de Geelgorsstraat. Het gebouw wordt ingericht voor het voortgezet onderwijs en bestaat uit de volgende onderdelen: Consumptief, zorg en welzijn, economie, sport, beeldende vakken, theorie bovenbouw, techniek bouw en metalectro, binask, onderbouw/AVVO, onderwijsplein (met entreefunctie). Door ruimtegebrek in de huidige gebouwen en om aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen wordt nieuwbouw nodig geacht.

Op het terrein staat op dit moment nog een schoolgebouw in twee bouwlagen met kap. Deze gebouwen zullen worden afgebroken. Het nieuwe schoolgebouw heeft aan de van Haersmasingel 4 bouwlagen met een maximale bebouwingshoogte van 16 meter en het overige gebouw zal bestaan uit 3 bouwlagen met een maximale bebouwingshoogte van 12 meter. Het terrein heeft een groen karakter. Het groene karakter op het terrein blijft zoveel mogelijk gehandhaafd door de bestaande bomen zoveel mogelijk te handhaven en een groenstrook langs de Torenstraat te creëren waar de bestaande bomen en parkeren in opgenomen worden.

INSPRAAK
Het gebied ligt in het bestemmingsplan Noord-Oost De realisatie van het schoolcomplex past niet binnen de geldende bestemming omdat gedeelten van het gebouw buiten de bebouwingsvlakken vallen, het bebouwingspercentage overschreden wordt en de maximaal toegestane hoogte overschreden kan worden. Om mee te kunnen werken is het noodzakelijk een vrijstellingsprocedure te volgen (Artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening). Voordat deze procedure in gang wordt gezet, wordt nu de gelegenheid gegeven tot inspraak. Inspreken kan, in de periode van 9 september t/m 23 september, op twee manieren:


- In de genoemde periode kunt u schriftelijk reageren, door een brief met uw mening, vragen of opmerkingen te schrijven aan: burgemeester en wethouders van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA Drachten.


- Op donderdag 12 september vanaf 19.30 uur is er een openbare informatie- en inspraakzitting in de Raadszaal in het gemeentehuis ; op die zitting kunt u inlichtingen krijgen en/of mondeling reageren.

Het plan ligt van 9 september t/m 23 september tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (Centrale Publieksbalie), Gauke Boelensstraat 2 in Drachten.