Ingezonden persbericht


Thomson wint prestigieuze EISA Awards

THOMSON SCENIUM uitgeroepen tot 'projectortelevisie van het jaar 2002/2003' en de THOMSON LYRA MP3 als 'Personal Audio van het jaar 2002/2003'

Amsterdam, 5 september 2002 - THOMSON heeft tijdens de jaarlijkse uitreiking door de European Imaging and Sound Association twee prestigieuze EISA-awards in de wacht gesleept. De THOMSON 44TW610S-retroprojector, onderdeel van het SCENIUM-gamma, kreeg de EISA prijs in de categorie 'projectortelevisie van het jaar 2002/2003'. De tweede EISA Award werd toegekend aan de THOMSON LYRA Personal Jukebox als 'Personal Audio van het jaar 2002/2003'.

De THOMSON SCENIUM-projectortelevisie, gekozen uit een scala aan producten op de markt verkrijgbaar, werd als volgt door de jury beschreven: "De 44TW610S van Thomson bewijst dat de huiskamer er niet aan hoeft te geloven om te kunnen genieten van een groot scherm. Deze
breedbeeld-projectortelevisie van 112 cm (44 inch) is slim ontworpen met het oog op minimale afmetingen en maximale prestaties: de drie elektronenkanonnen geven een uitzonderlijke helderheid, een indrukwekkend contrast en levendige kleuren. Daarbij kan worden gekozen uit 100 Hz 'interlaced' en 50 Hz Progressive Scan. Dit toestel is bovendien een geweldige oplossing als thuisbioscoop, dankzij de ingebouwde dvd-speler en het geluidssysteem met Virtual Dolby-weergave. Alle functies zijn gemakkelijk toegankelijk via de eenvoudige menu's die op het scherm worden weergegeven."

Over de THOMSON LYRA Personal Jukebox zei de jury het volgende: "De THOMSON LYRA is een onmisbare reisgenoot. Dit apparaatje kan onderweg worden gebruikt met een hoofdtelefoon en in de auto via een cassetteadapter, maar aansluiting op de geluidsinstallatie thuis behoort ook tot de mogelijkheden. De ingebouwde harde schijf van 10 GB biedt plaats aan een enorm muziekarchief in MP3-formaat (de standaard voor digitale persoonlijke audio), maar is bovendien geschikt voor de opslag van gewone computergegevens, net zoals een normale externe harde schijf. MP3- en MP3 Pro-geluidsbestanden zijn op elke pc gemakkelijk aan te maken en kunnen vervolgens even gemakkelijk - met één druk op de knop - naar de LYRA worden overgebracht. Het apparaatje heeft zelfs een verlicht LCD-scherm. Daarop is de voortgang van het verzenden van de gegevens zichtbaar, maar ook de verschillende nummers die zijn opgeslagen, gesorteerd op artiest, album of titel."

EISA: European Imaging and Sound Association
De EISA reikt ieder jaar prijzen uit voor nieuwe producten die een combinatie zijn van de meest geavanceerde technologie, de meest begerenswaardige functies, het ultieme design en de beste ergonomie, én die een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Kortom, de EISA kijkt naar de eigenschappen die het meest in trek zijn bij een publiek dat hoge kwaliteit en creatieve voorzieningen wil.

De EISA-awards worden jaarlijks gekozen door panels met vertegenwoordigers van veertig prominente foto-, video-, audio- en Home Theater-tijdschriften uit wel achttien Europese landen. De zestien hoofdredacteurs en technisch redacteurs uit de EISA Video-jury hebben op basis van een aantal technische tests gekozen voor de THOMSON SCENIUM-projectietelevisie als winnaar in de categorie projectietelevisies.

THOMSON SCENIUM-projectortelevisie: 44TW610S
Is het haalbaar om thuis een bioscoopzaal met een groot scherm te willen nabootsen? Blijkbaar wel, gezien het beeldformaat en de kwaliteit die de THOMSON SCENIUM 44TW610S te bieden heeft.
De enorme schermdiagonaal is niet de enige opvallende eigenschap. Zuivere lijnen, de mogelijkheid om op te gaan in de achtergrond van de kamer, de eenvoud waarmee door de programma's wordt genavigeerd: het zijn allemaal elementen die, wanneer ze worden samengebracht in één gigantische televisie, een apparaat omtoveren tot een pracht object.
Levensgroot beeld
Wat de kijkhoek ook is, het beeld van de SCENIUM-projectortelevisies heeft een helderheid, contrast en scherpte die voor schermen van dit formaat ongeëvenaard is. Hiervoor zorgt met name het drievoudige (rood, groen, blauw) projectiesysteem.
Dankzij de tot 100 Hz verdubbelde beeldfrequentie en de Digital Vision Mastering-technologie (DVM) geven deze projectietelevisies een perfect stabiel en scherp beeld, zelfs wanneer wordt ingezoomd. Zwarte balken worden door de 16 x 9-functie automatisch onderdrukt, voor maximaal plezier en comfort. Het beeld wordt altijd weergegeven op het volledige scherm. Ruimtelijke geluidsweergave
Het toestel is voorzien van Virtual Dolby Surround-geluid (met vijf ingebouwde luidsprekers en een vermogen van 80 watt). Een speciale processor zorgt ervoor dat geluidseffecten voor vier aparte kanalen ook via twee kanalen goed worden weergegeven. Het systeem wordt gecompleteerd door een grafische equalizer en zes voorgedefinieerde instellingen (film, muziek en video in een geoptimaliseerde, neutrale of gepersonaliseerde modus). Het geprofileerde design van de 44TW601S en de zilvertinten van deze nieuwe generatie maken van dit apparaat een harmonieuze toevoeging voor elk huishouden.

Ingebouwde dvd-speler
De THOMSON SCENIUM 44TW610S beschikt bovendien over een ingebouwde dvd-speler voor nog meer gebruiksgemak. De dvd-speler leest niet alleen dvd's, maar ook cd-rw's en MP3-bestanden.

THOMSON LYRA PERSONAL JUKEBOX PDP 2800
THOMSON ontketent een revolutie in de wereld van MP3 met zijn nieuwe MP3 Pro-speler, de PDP 2800.

MP3 Pro is een nieuwe codering die nu beschikbaar is voor de consument en waarmee tweemaal zo veel muziek kan worden opgeslagen als met het traditionele MP3. De opnamen worden rechtstreeks opgeslagen op de harde schijf van de PDP 2800, met een opslagcapaciteit van maar liefst 10 GB. Dit betekent dat geheugenkaarten niet meer nodig zijn. Dankzij MP3 Pro beschikt u over 300 uur aan muziek in één apparaat.

Met de USB-poort gaat het verzenden van bestanden snel en eenvoudig. De Personal Jukebox heeft twee functies: het is enerzijds een audiospeler die zowel MP3 als MP3 Pro kan weergeven, en anderzijds een extern geheugen voor alle mogelijke gegevensbestanden, zoals de bestanden van een tekstverwerker of andere computerprogramma's. De geluidskwaliteit kan naar wens worden bijgeregeld met de equalizer die beschikt over zes voorgedefinieerde muziekinstellingen voor een maximaal luistergenot en aanpassingsmogelijkheden over vijf frequentiegebieden. De 'Back Band'-hoofdtelefoon, het topdesign en de ergonomie van het apparaat, evenals het 'antischokgeheugen' met een capaciteit van acht minuten zijn er allemaal speciaal op gericht de gebruiker een optimaal luistercomfort te bieden.

Het zeer beperkte gewicht (290 gram) en het onafgebroken gebruik van 12 uur maken van de PDP 2800 een product dat bij uitstek geschikt is om mee te nemen onderweg, zoals alle producten uit het LYRA-gamma. Het verlichte LCD-scherm telt acht regels, waarop de duidelijke en gebruiksvriendelijke interface wordt weergegeven. Ook de navigatie verloopt bijzonder eenvoudig, dankzij de twee joysticks waarmee de diverse gegevens (zoals de titel, artiest en duur) en instellingen (zoals het geluidsvolume) toegankelijk worden gemaakt.

Zoals bij alle andere producten uit het LYRA-gamma wordt een installatie-cd-rom met daarop de software MusicMatch Jukebox meegeleverd, zodat u onmiddellijk aan de slag kunt met het programmeren van de gewenste nummers.

Over THOMSON
Met een omzet van 10,5 miljard euro (9,3 miljard dollar) in 2001 en 73.000 medewerkers in meer dan 30 landen heeft THOMSON multimedia (Euronext: 18453) (NYSE: TMS) een breed assortiment video- en aanverwante technologie, systemen, eindproducten en diensten voor consumenten en professionals in de entertainment- en mediasector. Ter verdere ontwikkeling van de digitale media heeft THOMSON multimedia vijf hoofdactiviteiten: Digital Media Solutions, Displays and Components, Consumer Products, Patents and Licensing en New Media Services. Het bedrijf distribueert zijn producten onder de merknamen THOMSON, RCA en TECHNICOLOR.