---

Ministerie van Defensie



---

foto: Opening Wereldhavendagen (CAVDKM) 060902

Wereldhavendagen grootser dan ooit

06-09-2002

De 25e Wereldhavendagen in Rotterdam zijn vanmiddag (6 september) zoals gebruikelijk begonnen met een receptie waar burger- en militaire autoriteiten alsmede vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven elkaar ontmoetten. De bijeenkomst vond plaats aan boord van Hr. Ms. Amsterdam, voor deze gelegenheid afgemeerd aan de Parkkade te Rotterdam. Aan boord bevonden zich onder meer staatssecretaris van Defensie de heer C. van der Knaap en de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal C. van Duyvendijk.

Tijdens de Wereldhavendagen, die nog tot en met zondag 8 september duren, zijn talloze demonstraties te zien en schepen te bezoeken. Vooral aan de Parkhaven, de Veerhaven de Rijnhaven, Kop van Zuid en de Boompjes is een continue programma met presentaties en muziek. Aan de Leuvehaven/Wijnhaven/Oude Haven wordt een theaterspektakel opgevoerd en ligt de replica van het VOC-schip Duyfken. Tevens zijn vier maritieme musea open. Mocht het plezier door een regenbui worden verstoord dan is er de mogelijkheid onder te duiken in een der musea of een expositietent.

Het mariniersmuseum laat zich tijdens de Wereldhavendagen ook niet onbetuigd. In samenwerking met het Maritiem Museum, het Havenmuseum en de stichting Openluchtmuseum Binnenvaart, is een speciaal programma voor jong en oud opgezet dat zowel op zaterdag als op zondag gratis is. De bezoekers van het Mariniersmuseum worden ontvangen in 18e eeuwse uniformen en om 12.00, 14.00 en 16.00 uur zijn er speciale rondleidingen. "Voor jongeren is er zowel op zaterdag als op zondag een speurtocht en een seinvlaggen wedstrijd. Onze tingieter giet tinnen figuren die ze mogen beschilderen en mee naar huis mogen nemen", aldus mevrouw Groen, directeur van het Mariniersmuseum aan de Wijnhaven 7. Voorts ligt de replica van de het VOC-schip Duyfken naast het museum en is er een lint van kraampjes waar nettenboetsters, mandenmakers en andere ambachtslieden aan het werk zijn. (foto: CAVDKM)

Klik hier voor de internetsite van de Wereld Haven Dagen op 6, 7 en 8 september

Zie het origineel http://www.mindef.nl/nieuws/p...2_havendagen.html .