Gemeente Hoorn


Wethouder Van Es slaat eerste paal nieuwe locatie Atlas College

Persbericht d.d.: 06 september 2002

Vrijdag 6 september om 13.00 uur slaat Wethouder van Es de eerste paal van de nieuwe locatie van het Atlas College. Hij wordt bijgestaan door twee leerlingen van de school. Het nieuwe gebouw onderscheidt zich door de bijzondere bouw en de indeling van het pand. December volgend jaar moet het gebouw klaar zijn.
Wethouder van Es slaat de eerste paal Het nieuwe schoolgebouw biedt onderdak aan totaal 1000 leerlingen en 100 personeelsleden. Het ontwerp is gebaseerd op het concept van deelscholen. De locatie bestaat straks uit drie deelscholen.

In het gebouw krijgen twee deelscholen onderbouw, die elk uit een aantal eerste en tweede klassen bestaat en een deelschool bovenbouw, bestaande uit alle derde en vierde klassen, de beschikking over eigen ruimten. In de deelschool bovenbouw kiezen de leerlingen een opleiding in de sector Techniek, Economie of Zorg & Welzijn.

De gemeente Hoorn vindt goede voorzieningen voor leerlingen van het vmb-onderwijs erg belangrijk. Deze groep jongeren verdient een extra stimulans en goede onderwijsfaciliteiten zijn dan onontbeerlijk. De gemeente draagt bij aan een deel van de kosten van de bouw. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van een centrale bibliotheek/mediatheek en eigentijdse voorzieningen op het gebied van ICT.

Het gebouw onderscheidt zich door flexibele binnenmuren. Het heeft geen draagmuren maar draagpalen en hangt als het ware in deze palenconstructie. Het pand kan desgewenst anders ingedeeld worden, met het oog op toekomstige veranderingen in de onderwijsstructuur.

De architect Herman Herzberger van de nieuwe locatie heeft een gebouw ontworpen waarin licht en lucht belangrijke elementen zijn. In het pand wordt veel glas verwerkt, waardoor in de lokalen veel lichtinval is.

---
Laatste wijziging deze pagina: 6 september 2002