Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 6/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Winkeldieven aangehouden

TILBURG Personeel van een kledingzaak aan de Heuvelstraat in Tilburg hield donderdagmiddag om 16.30 uur een winkeldief aan. De 17 jarige Tongense had in de winkel een broek in haar tas verstopt en wilde daarmee langs de kassas naar buiten lopen. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij maken een proces-verbaal op.

Om 17.10 uur werd een 22 jarige inwoonster van Tilburg aangehouden voor de diefstal van een tas. Zij was, samen met een 14 jarige kennis en haar 10 maanden oude kind in een winkel in de Heuvelstraat. Daar nam de vrouw een tas weg en wilde daarmee langs de kassas naar buiten lopen. Het drietal werd door een beveiligingsbeambte aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij maken een proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding met auto

TILBURG Een 22 jarige Tilburgse raakte donderdag om 18.30 uur gewond toen zij op haar fiets door een 58 jarige Tilburgse automobiliste. De fietsster verleende op de kruising Bredaseweg Hogeschoollaan geen voorrang aan de auto. Zij liep een zware hersenschudding op en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt man aan na bedreiging

TILBURG Aan het Louis Bouwmeesterplein werd donderdag om 19.30 uur een 21 jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor een 37 jarige plaatsgenoot had bedreigd. De aangever had de verdachte kort daarvoor in de gaten gehouden omdat deze zich met een vriend verdacht ophield in een slijterij aan de Schouwburgring. Toen de aangever even later in zijn auto wilde stappen werd hij ruw opzij geduwd door de verdachte. Deze stapte de in de auto en wilde kennelijk de autoradio van de aangever stelen. Deze liet dat echter niet op zich zitten en trok de verdachte weer uit de auto. Tijdens de schermutseling die ontstond werd de aangever verschillende malen met de dood bedreigd. Gealarmeerde politiemensen hielden de 21 jarige Tilburger aan en maken proces-verbaal op.

Man breekt pols tijdens vluchtpoging

OISTERWIJK - Tijdens een verkeerscontrole op de Spoorlaan in Oisterwijk werd donderdagavond om 22.05 uur een bromfiets staande gehouden waarvan de bedrading doorverbonden bleek te zijn. Bovendien dronk de bestuurder op dat moment uit een blikje bier. Toen de politiemensen de 22 jarige bestuurder hierop aanspraken ging hij er van door. Daarbij probeerde hij via een regenpijp weg te komen, maar viel. Bij die val brak hij zijn pols en werd hij alsnog aangehouden. Naast het vermoeden van diefstal van de bromfiets word onderzocht of de bestuurder te veel gedronken had. Van hem werd een bloedproef afgenomen.

Onder invloed

TILBURG Een 22 jarige Tilburger werd afgelopen nacht, om 03.40 uur, aangehouden omdat hij te veel alcohol had gedronken voordat hij in de auto stapte.
De man blies aan het bureau 685 ug/l (1,58 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding voor zijn terechtzitting mee naar huis.