Politie Amsterdam-Amstelland

Auto rijdt in op file
5-9-2002. Gisteravond raakten vier personen gewond bij een zware aanrijding op de A-10 West. Drie van hen zijn met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen, één persoon mocht na behandeling naar huis. Bij de aanrijding waren vier autos betrokken. Het ongeval ontstond toen een 66-jarige automobilist uit Ferwert met onverminderde snelheid op een file inreed. De bestuurder en zijn 64-jarige passagier raakten gewond evenals twee inzittenden (46 en 47 jaar) van de auto waar zij achterop reden. De veroorzaker van het ongeluk moest bloed afstaan in verband met het onderzoek naar mogelijk alcoholgebruik. Daarnaast is het rijbewijs van de man ingevorderd en wordt er proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.


---

Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.

---

Actie Winkelhaak
3-9-2002. Vorige week heeft de politie van wijkteam Linnaeusstraat met een gerichte actie extra aandacht besteed aan straatcriminaliteit en diverse vormen van overlast in het gebied dat omsloten wordt door de Linnaeusstraat, Tugelaweg, Transvaalkade en de Wibautstraat. Tijdens deze actie Winkelhaak (genoemd naar de vorm van het betrokken gebied) werd gedurende de hele week het gebied blauw geverfd.

Ondersteund door agenten van de Dienst Verkeerspolitie, de Ongevallendienst, het Horeca Interventie Team (HIT), de Ruiterij en de Dienst Motorrijtuigenbelasting werden diverse controles uitgevoerd. Dit leverde naast 100 processen-verbaal voor diverse overtredingen, drie gestolen autos op. Twee andere autos reden onterecht met een handelaarskenteken.

In totaal werden 17 personen aangehouden. Drie op verdenking van het vervalsen van het framenummer van hun bromfiets, drie voor het rijden onder invloed, acht omdat zij nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister, één voor belediging van een agent en twee personen werden aangehouden omdat zij zich tegen de politie hadden verzet. Bij de actie werden dagelijks ongeveer 35 mensen ingezet. De politie van het wijkteam zal ook de komende periode doorgaan met het extra toezicht in dit gebied, maar zal dat dan vanuit de reguliere surveillance doen.


---

Nieuwe paardenfilmpjes
3-9-2002. Voor alle liefhebbers van paarden en de politie is er goed nieuws: vanaf vandaag zijn er nieuwe filmpjes te bewonderen op onze site.


---

Kind overlijdt na val
4-9-2002. Gisteravond even na halftien viel een jongetje van 22 maanden van een balkon op de derde verdieping van een woning in de Watergraafsmeer. Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis overgebracht en is daar overleden.


---

Jeugdcriminaliteit
De gemeente Amsterdam hield gisteren een persconferentie over het terugdringen van jeugdcriminaliteit. Lees hier verder.
---

Dodelijk ongeval
6-9-2002 Gistermiddag rond twee uur is een 27-jarige Française overleden aan de gevolgen van een aanrijding met een lijnbus op de Paulus Potterstraat.
De vrouw stapte de busbaan op terwijl de autobus net kwam aanrijden. De hulpdiensten, waaronder een aantal ambulances en de traumaheli, waren snel ter plaatse. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis overgebracht, waar zij overleed.
Dodelijke aanrijding
6-9-2002 Gistermiddag rond half zes kwam een 25-jarige vrouw uit Oosterhout om het leven bij een aanrijding op de A-2 ter hoogte van de aansluiting met de A-9. Het slachtoffer stond met haar auto in de file toen zij van achteren werd geraakt door een vrachtwagen met teer. Beide voertuigen raakten in brand en moesten door de brandweer worden geblust. De voertuigen brandden geheel uit.

Bij het ongeval waren nog drie autos die in de file stonden betrokken. Eén van de inzittenden raakte lichtgewond en werd in een ziekenhuis behandeld.
De vrachtwagenchauffeur, een 29-jarige man uit Maarsen werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

---

Brand in school
6-9-2002 Vannacht rond één uur rukten brandweer en politie uit naar een brand in een school aan Oudaen. In een kantoorruimte van de school stond een stapel boeken in brand. Het vuur werd snel geblust. Vermoedelijk is er een brandend voorwerp door een raam naar binnen gegooid. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Alcoholcontroles
Vannacht werden bij een aantal gerichte alcoholcontroles in de binnenstad 45 bestuurders aangehouden die te diep in het glaasje hadden gekeken. Daarvan kregen er 26 een proces-verbaal. Twee van hen moesten een bloedproef ondergaan, van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.
In totaal werden 1725 mensen aan een blaastest onderworpen. Bij de controles werden 44 politiemensen ingezet.
Beroofde vrouw gezocht
2-9-2002. De politie kreeg zaterdagnacht rond 01.00 uur een melding dat een groepje mensen iemand vasthield in de Rozenstraat die even daarvoor een vrouw beroofd zou hebben van haar tas. Op straat troffen ze een aantal personen die een man op de grond gedrukt hielden. Het slachtoffer, een vrouw, had haar tas weer terug gekregen en was inmiddels vertrokken. Ook de getuige die achter de dader was aangerend en hem had beetgepakt was weggelopen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.
Het rechercheteam is op zoek naar het vrouwelijke slachtoffer van de straatroof en naar de getuige die de dader heeft aangehouden. Ook zoekt de politie naar andere getuigen die informatie hebben met betrekking tot dit misdrijf. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het volgende telefoonnummer: (020) 559 32 21