Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-09-2002
Vrijdagochtend 6 september 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Met drank op tegen de boom
LINDE Donderdagavond omstreeks 23.30 reed een 24-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto over de Linderweg. In een bocht raakte hij, vermoedelijk met een te hoge snelheid, in de rechterberm en schoot daarop na een ruk aan het stuur de weg over. In de linkerberm botste hij tegen een boom. De bestuurder raakte licht gewond en werd voor behandeling naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Hij bleek te hebben gedronken. In het ziekenhuis is daarom een bloedproef genomen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Alcomobilisten
NIEUW-AMSTERDAM Donderdagavond tegen 22.15 uur controleerde de politie een 70-jarige automobilist uit deze plaats op de Verlengde Herendijk, die gedronken bleek te hebben. Bij de ademtest blies hij 260. En dat leverde hem in dit geval een dagvaarding op omdat het niet de eerste keer was.
ASSEN Donderdagnacht rond 5.30 uur zagen agenten een auto slingerend over de A28 rijden. Bij controle merkten zij dat de bestuurder, een 22-jarige man uit Valkenburg, had gedronken. Bij de ademtest scoorde hij 300, wat hem een proces-verbaal opleverde.

Auto gestolen
ASSEN Donderdagmiddag is vanaf de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Nobelaan een witte VW Golf gestolen. De 41-jarige eigenares uit Assen merkte de diefstal na een bezoek aan het winkelcentrum.

Jeugdige winkeldief
ASSEN Donderdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Assen betrapt bij de diefstal van enkele repen chocola, in een winkel aan de Neptunuspassage. Hij is doorverwezen naar HALT.

Winkeldief betrapt
EMMER COMPASCUUM Donderdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden, nadat ze in een drogisterij aan het Hoofdkanaal twee oogpotloden had gestolen. De waarde van de potloden bedraagt 8,50; de boete is vele keren hoger. De vrouw kreeg meteen een boete opgelegd van 115.

Man aangehouden na vernieling
ASEN Donderdagnacht rond 0.45 uur is een 37-jarige man uit Assen aangehouden, nadat hij op de Scharmbarg de voordeur van een woning had vernield. Het waarom is de politie nog niet duidelijk. Hij is ingesloten en zal vrijdag worden verhoord.

Aanhouding na mishandelingen
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden die ervan wordt verdacht zijn vrouw in de thuissituatie gedurende enkele jaren regelmatig te hebben mishandeld. De vrouw was na de zoveelste mishandeling de woning uitgevlucht en deed uiteindelijk aangifte, waarop de aanhouding volgde. Een nader onderzoek volgt.

Doorgedraaide man ingesloten
GASSELTERNIJVEEN Donderdagnacht kreeg de politie een melding uit deze plaats, dat een man volledig door het lint was gegaan en thuis de inboedel aan het vernielen was. Ter plaatse troffen agenten de man aan, in een woning waar het nodige vernield was. Om dat de man niet aanspreekbaar was en gewoon bleef doorgaan met gooi- en smijtwerk is hij, met de nodige moeite, aangehouden. Hij is ingesloten waarna de rust weerkeerde. In de loop van vrijdag zal worden bezien wat er aan hulpverlening in deze situatie te bieden is.