Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

De berichten uit district Noord volgen.

Aanhoudingen valse naam
ALMERE Een 20-jarige man uit Almere is donderdagmiddag op het Taxiplein aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. De bromfietser viel surveillerende agenten op, omdat deze geen helm op had. Bij zijn staande houding kon of wilde hij zich niet legitimeren; hij verklaarde eerst een rijbewijs te bezitten en later dat deze ingevorderd was. De 20-jarige is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is met twee processen-verbaal heengezonden, een voor het opgeven valse naam en een voor het rijden zonder helm.
Donderdagnacht is ook een 36-jarige vrouw uit Almere aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Op de Polderdreef viel de automobiliste de surveillerende agenten op, omdat zij nogal langzaam reed. Bij controle kon of wilde zij haar rij- en kentekenbewijs niet tonen en zij kon zich niet legitimeren. Verder gaf de 36-jarige een valse naam op. Daarvoor is zij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De inwoonster van Almere had ook nog hard drugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Zij is heengezonden.

Aanhouding voor verzet
ALMERE Een 38-jarige vrouw uit Almere is donderdagmiddag aangehouden, omdat zij zich verzette bij een staandehouding. De politie sprak de vrouw aan voor het fietsen in het voetgangersgebied (Zuideinde) en wilde haar staande houden. Zij weigerde mee te werken en sloeg de agent. Daarvoor is zij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.