Ingezonden persbericht


IBM kiest Plantronics voor verbeterde spraakherkenning

Plantronics PC-headsets meegeleverd bij Via Voice IBM´s spraakherkennings-software vanwege uitstekende prestaties

Hoofddorp (Nederland), 6 september Vanaf vandaag worden Plantronics PC-headsets meegeleverd bij speciale uitvoeringen van IBM´s ViaVoice software voor Windows Release 10. Plantronics PC-headsets bieden uitstekende prestaties bij spraakherkenning. Bij de ontwikkeling van deze headsets is veel aandacht besteed aan de verbetering van digitaal geluid en aan de onderdrukking van achtergrondgeluid van de microfoon. Deze eigenschappen zijn essentieel bij dictaat-toepassingen, zoals bij IBM's ViaVoice-software.

Spraakherkenning kan de productiviteit van kantoorwerkzaamheden met PC's sterk verbeteren. De headsets en de software kunnen de snelheid waarmee bijvoorbeeld gehandicapten of mensen met beperkte typevaardigheid de PC bedienen, verhogen. Met ViaVoice* kunnen gebruikers een internetverbinding openen en webpagina's activeren met gesproken opdrachten. Daarnaast kan de software direct gesproken woord omzetten naar tekst in de PC voor toepassing in bijvoorbeeld Microsoft Word of het beantwoorden van een e-mailtje. Het gebruiksgemak van spraakherkenning zal een steeds belangrijker rol gaan spelen in dagelijkse computertoepassingen. De combinatie van Plantronics-headsets en IBM ViaVoice-software garandeert optimaal gebruikgemak door de maximale nauwkeurigheid van spraakherkenning.

ViaVoice is een complete lijn spraakherkenningsproducten, die op vele niveaus en allerlei gebieden kan worden ingezet. De Plantronics USB-headsets gecombineerd met de bekroonde IBM ViaVoice Release 10 bieden een ongeëvenaarde prijs/kwaliteitsverhouding.


* Windows release 10

Beschikbaarheid
Plantronics-headsets zijn in de Benelux verkrijgbaar bij de betere computerzaken, grote kantoorartikelenwinkels,
consumenten-elektronicaleveranciers en online-bestelhuizen.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, Verenigde Staten. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset. Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.