AXA Verzekeringen

Cartae van AXA uitgebreid met collectieve Anw-hiaatverzekering en collectieve ongevallenverzekering 5 september 2002

Met ingang van september 2002 heeft AXA het Employee Benefits assortiment van Cartae uitgebreid met een collectieve Anw-hiaat verzekering en een collectieve ongevallenverzekering. Daarmee zet AXA een nieuwe stap in de vervolmaking van het in 2001 geïntroduceerde Cartae.

De collectieve Anw-hiaatverzekering
Het Anw-hiaat is een belangrijk aandachtspunt voor werkgevers en werknemers. Logisch, want nog steeds krijgen veel Nederlanders te maken met een grote financiële terugval als hun partner overlijdt. Dit komt doordat de nabestaandenuitkering van de overheid vaak niet toereikend is. Door een Anw-hiaatverzekering bij AXA onder te brengen, biedt de werkgever zijn personeel een uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde.

Voor werkgevers is het aantrekkelijk om dit risico collectief voor alle werknemers te verzekeren. Dat kan met de collectieve Anw-hiaatverzekering van Cartae. Kort samengevat heeft dit product de volgende kenmerken:
geschikt voor bedrijven vanaf 5 werknemers de contractduur bedraagt 5 jaar.
de verzekering dekt naar keuze van de deelnemer het volledige Anw-hiaat of 50 procent daarvan
de verzekerde rente wordt automatisch geïndexeerd sluit naadloos aan bij de collectieve pensioenverzekering binnen Cartae, maar kan ook los worden afgesloten aantrekkelijke premiestelling met omvangkorting tariefgarantie (ook voor nieuwe deelnemers), dus geen tussentijdse verhogingen
premievrijstelling bij invaliditeit kan worden meeverzekerd keuze uit verplichte of vrijwillige deelname Collectieve Ongevallenverzekering onmisbaar
Ook de collectieve ongevallenverzekering toegevoegd aan het Employee Benefits-assortiment van Cartae. Daarmee speelt AXA direct in op de vraag uit de markt, want de ongevallenverzekering is voor veel werknemers inmiddels een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde. In veel CAO's is zo'n verzekering dan ook verplicht gesteld. De ongevallenverzekering is dan ook een prima aanvulling op het bestaande EB-assortiment van AXA.

Jaarlijks krijgen minimaal 3,5 miljoen inwoners van Nederland een ongeval. Van alle werknemers in Nederland is jaarlijks 2,1 procent het slachtoffer van één of meer bedrijfsongevallen. Dit zijn ongeveer 150.000 personen. Wanneer een werknemer door een ongeval (gedeeltelijk) invalide wordt of overlijdt, is dit voor hem en/of zijn gezin natuurlijk een ingrijpende emotionele gebeurtenis. Bovendien zijn de financiële gevolgen van deze gebeurtenis in de meeste gevallen groot, omdat een fors deel van het inkomen wegvalt. De uitkering van een ongevallenverzekering komt dan goed van pas, bijvoorbeeld voor het aanpassen van de woning.

Productkenmerken in het kort
De ongevallenverzekering die AXA via Cartae biedt, heeft de volgende kenmerken:
geschikt voor bedrijven vanaf 5 werknemers contractduur van drie jaar
de verzekering geeft een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval
maximaal wordt 250.000 euro per persoon uitgekeerd wanneer er meerdere personen door een ongeval worden getroffen, is de maximumuitkering 2.500.000 euro concurrerende premiestelling
automatische dekking voor alle personeelsleden van een bedrijf
Over Cartae
Cartae omvat een unieke portal voor verzekeringsadviseurs, werkgevers, werknemers en de speciale frontoffice van AXA. De eerste twee kunnen online gegevens vanuit de systemen van AXA inzien en wijzigen. Ook werknemers kunnen online met AXA en hun verzekeringsadviseur communiceren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf uitrekenen wat het opbouwen van extra pensioen financieel gezien betekent. Verder krijgt de werknemer inzicht in welk deel van de premie zijn werkgever voor hem betaalt. In de praktijk blijken medewerkers van een bedrijf dat namelijk vaak niet te weten.
Door inzicht hierin te geven helpt AXA de werkgever om aantrekkelijker te worden voor huidige en toekomstige werknemers. Cartae wordt exclusief door professionele adviseurs gedistribueerd conform de strategie van AXA als intermediairmaatschappij.