Nationaal Restauratiefonds


Nieuwe financiële ondersteuning

Sinds kort bestaat er voor belastingplichtige eigenaren een nieuwe en aantrekkelijke vorm van financiële ondersteuning bij de restauratie van hun monument.

In samenwerking met de overheid werken diverse instanties in de monumentenzorg aan meer en beter onderhoud van monumenten. Zo kunnen belastingplichtige eigenaren meestal een deel van hun onderhoudskosten fiscaal verrekenen. Als aanvulling daarop kunnen deze eigenaren vanaf
1 september 2002 bij het Nationaal Restauratiefonds gebruik maken van een aantrekkelijke, laagrentende lening: de Restauratiefonds-hypotheek. Dit is een lening waarvan de rente maar liefst 5% onder de marktrente van hypotheken ligt, momenteel 1,1%! Samen met uw belastingaftrek, kunt u hiermee dus eenvoudig en voordelig een groot deel van de restauratiekosten financieren. Bovendien kunt u een Restauratiefonds-hypotheek snel en eenvoudig aanvragen, waardoor u direct aan de slag kunt en voorkomt dat uw restauratiekosten verder oplopen. Goed om te weten: Het Restauratiefonds kan ook de totale financiering van de restauratie voor u verzorgen. Snel en eenvoudig.