Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 6 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: zoon gooit ruit in bij vader
Een 35-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden in de woning van zijn vader aan de Javalaan waar hij een ruit had ingegooid. De man was s nachts bij het huis van zijn vader gekomen en wilde naar binnen. Hij gooide een ruit in en ging een hapje eten in de keuken. De man werd aangehouden voor inbraak en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: tanken zonder te betalen
Van een tankstation aan de Europaweg kwam donderdagnacht de melding dat er een automobilist die getankt had was wegreden zonder te betalen. Op de A7 kon de 23-jarige automobilist uit Surhuisterveen aan de kant worden gezet. Hij werd aangehouden en bekende de diefstal van de benzine. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: vervelende Friezen aangehouden
De politie werd donderdagnacht gewaarschuwd door beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid aan de Grote Markt dat er een erg vervelend groepje mannen voor de kroeg stond. Een van de mannen was uit de kroeg gezet omdat hij erg dronken en vervelend was. Na een gesprek met de agenten werden de mannen gevorderd om weg te gaan. Daaraan voldeden twee mannen, 19 jaar uit Wolvega en 20 jaar uit Oldeholtpade niet en zij werden aangehouden. De mannen uitten ook nog bedreigingen. Zij werden ingesloten voor verhoor en met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op diverse plaatsen werden donderdag in de stad verkeerscontroles gehouden. Op de Ebbingebrug werden 16 fietsers bekeurd voor het negeren van het rode licht. Op de kruising van de Rijksweg met de Beneluxweg werden 36 fietsers en bromfietsers beboet. Een 23-jarige bromfietser uit Groningen die staande gehouden werd bij de controle reageerde direct zeer agressief. De jongeman weigerde elke medewerking en toen hem werd meegedeeld dat zijn brommer voor controle naar het bureau moest wilde hij wegrijden. Na een schermutseling waarbij pepperspray werd ingezet werd hij aangehouden. Twee agenten liepen bij de aanhouding lichte verwondingen op. Op de Kluiverboom werden donderdagavond 290 blaasproeven afgenomen maar niemand bleek boven de gestelde limiet van 0.5 promille te scoren. Bij dezelfde controle werd ook op de draagplicht van de autogordels gelet. Hier werden aan zowel bestuurders als passagiers 45 bonnen uitgedeeld.

Groningen: aanhouding van fietsdief
Een 31-jarige man uit Groningen werd donderdagavond op de Vismarkt aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De eigenaresse van de fiets zag de man met haar fiets staan en een omstander verklaarde dat de verdacht hem de fiets wilde verkopen. De man werd na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: man aangehouden voor inbraak
De politie heeft donderdagochtend een 47-jarige uit Groningen man aangehouden die in een pand was aan het Zuiderpark. De agenten hadden de man eerder gesproken toen hij meldde dat er was ingebroken in het pand. Omdat hij geen gebruiker van het pand was werd de man verteld dat hij niet het pand binnen mocht. Korte tijd later werd geconstateerd dat de Stadjer toch naar binnen was. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Na verhoor verklaarde de man wel recht te hebben om in het pand te komen en zijn verzet uit emotie had gepleegd. De zaak wordt nader uitgezocht.

Leek: alcomobilist gewond na ongeval op A7
Een 43-jarige man uit Niebert is donderdagavond na een ongeval op de snelweg A7 gewond geraakt. De Nieberter was bij een inhaalmanoeuvre de controle over het stuur verloren, waarna hij van de weg geraakte en met zijn auto over de kop sloeg. De bestuurder wist vervolgens op eigen kracht uit zijn voertuig te komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Van de man is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto van de verdachte is door een sleepdienst afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal tegen de Nieberter op.

Delfzijl: dief door winkelier in de kladden gevat De politie heeft donderdagmiddag op de J.C. Rijpstraat in Delfzijl een 20-jarige jongen uit Siddeburen aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De jongen had in een CD- en videozaak aan de Oude Schans kenbaar gemaakt dat hij een mobiele telefoon wilde kopen. Op het moment dat de verdachte zou gaan pinnen, rende hij met de telefoon de winkel uit om vervolgens op zijn fiets weg te rijden. Na een korte achtervolging wist de winkelier op zijn motor de winkeldief te achterhalen, waarna hij werd overgedragen aan de toegesnelde agenten. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. In het politiebureau werd de jongen onwel, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Muntendam: politie zoekt getuigen van verlaten plaats ongeval De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen omtrent de toedracht van een aanrijding tussen een vrachtauto en een geparkeerde personenauto, die donderdagochtend omstreeks 09.45 uur op de Nieuweweg in Muntendam heeft plaatsgevonden. Een roodkleurige vrachtauto heeft hierbij de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Door een getuige is gezien dat in ieder geval twee bestuurders van personenautos de aanrijding hebben gezien. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Veendam, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: bromfietser op de bon
Op de Erasmusweg heeft de politie donderdagochtend een 14-jarige jongen uit Hoogezand bekeurd, die zonder helm reed en ook niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Daarnaast bleek het voertuig niet voorzien te zijn van een gele plaat en ook niet verzekerd te zijn. De bromfiets is daarom op het politiebureau gestald. De jongen mocht met enkele bekeuringen het bureau verlaten.

Beerta: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft donderdagochtend in een loods aan de Hoofdstraat een hennepkwekerij opgerold. De agenten namen daarbij 555 hennepplanten, 4 kilogram weed en diverse apparatuur ten behoeve van een hennepkwekerij in beslag. De eigenaar van de kwekerij een 55-jarige man uit Beerta, is ter plaatse gehoord. De oogst van de hennepkwekerij wordt geschat op ruim 35.000 Euro. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Woldendorp: man aangehouden voor diefstallen
De politie heeft donderdagmiddag op de Zwaagweg in Woldendorp een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen, danwel verduisteringen. De agenten troffen de verdachte aan bij een vrachtauto, die in Hilversum was gestolen. Daarnaast bleek dat de man, die met een bungy-jump attractie langs braderieën door Nederland trekt, gebruik maakte van een gestolen auto, gestolen geluidsapparatuur en een powerjump-attractie. Genoemde goederen, alsmede de genoemde attractie zijn in beslag genomen. Deze attractie stond reeds op de braderie in Woldendorp. De politie stelt een onderzoek in en verhoort de verdachte.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)