KLM

02/046

KLM PRODUCT NIEUWS

KLM INTRODUCEERT NIEUWE PRODUCTEN AAN BOORD VAN
TOEKOMSTIGE BOEING 777 TOESTELLEN

AMSTELVEEN, 6 september 2002 - KLM introduceert nieuwe producten aan boord van haar nieuwe Boeing 777-200ER toestellen. In de World Business Class komt een zogenoemde 'lie-flat' stoel, die in een horizontale slaappositie kan worden gezet. De stoel beschikt over een aansluiting voor elektronische apparatuur. Verder worden alle stoelen in de nieuwe vloot voorzien van een interactief audio-video systeem. Hiermee beschikken passagiers in zowel World Business Class als Economy Class over een eigen beeldscherm en bedieningspaneel. Met deze nieuwe producten zet KLM opnieuw een stap in de verdere verbetering van de service aan de passagier. De eerste nieuwe toestellen worden in oktober 2003 geleverd.

Paul Gregorowitsch, Executive Vice President van KLM's Commerciële Organisatie: "De Boeing 777 is een toestel met een uitstekende passagierswaardering en een zeer ruime cabine. Voor de passagier betekent dit een grotere ruimtelijke ervaring, meer sta- en loopruimte en meer ruimte voor handbagage. Samen met de 'lie-flat' stoel in World Business Class en het nieuwe entertainment systeem in beide klassen, zetten we hiermee een nieuwe standaard in vliegcomfort voor onze passagiers op intercontinentale vluchten."

De nieuwe World Business Class-stoelen
De 'lie-flat'-stoelen in de World Business Class kunnen in een comfortabele horizontale slaappositie worden gezet. De stoelen zijn voorzien van een lendensteun met massagewerking, een ingebouwd 10.4 inch videoscherm met separaat bedieningspaneel, een aansluiting voor elektronische apparatuur, een satelliettelefoon, een verstelbare hoofdsteun en een leeslamp. De stoel wordt geleverd door het Japanse Koito, een kwalitatief hoogwaardige stoelenfabrikant met een uitgebreid productassortiment. Sinot Design Associates uit Laren heeft het Koito-ontwerp aangepast aan de design standaarden van KLM.

Verbeterd zitcomfort in Economy Class
De Economy Class van de nieuwe vloot krijgt een bredere stoel, die hierdoor een verbeterd zitcomfort biedt. De ruime cabine van de Boeing 777 maakt het mogelijk een bredere stoel te plaatsen. Verder beschikken passagiers in de Economy Class over een eigen videoscherm, bedieningspaneel en sateliettelefoon. Het 6.5 inch videoscherm wordt in de rugleuning van elke stoel ingebouwd, het bedieningspaneel en de satelliettelefoon in de armleuning. De stoel voldoet verder aan dezelfde specificaties als de huidige intercontinentale Economy Class stoel van KLM.

Nieuw audio-video systeem
Het nieuwe audio-video systeem is geschikt voor het uitzenden van een meertalig aanbod van speelfilms, muziek, spelletjes en vluchtgerelateerde informatie. Het systeem is volledig interactief, waarbij de passagier voortaan zelf kan bepalen wanneer bijvoorbeeld een film of audioprogramma wordt gestart. KLM ontwikkelt momenteel een nieuw programma-aanbod, om de mogelijkheden van dit nieuwe interactieve systeem volledig te kunnen benutten. Ontwikkelaar en leverancier van het audio-video systeem is het Japanse Matsushita Avionics Systems Corporation, marktleider in inflight-entertainment systemen voor vliegtuigen.

Vlootvernieuwing KLM
In totaal neemt KLM tussen oktober 2003 en halverwege 2005 tien nieuwe Boeing 777-200ER toestellen in gebruik, die de huidige tien Boeing 747-300 en twee MD-11 toestellen zullen vervangen. De Boeing 777-200ER wordt dan ingezet op intercontinentale routes en biedt plaats aan 327 passagiers (35 in de World Business Class en 292 in de Economy Class).