Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-09-2002
1e persbericht vrijdag 6 september 2002

Politiebureau

Eindhoven: Vernieling auto
Op de Panterstraat is vrijdag rond 1.00 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een buitenspiegel van een auto aan de Panterstraat. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag vrijdagochtend rond 4.00 uur een 35-jarige Duitse automobilist over de Demer rijden, terwijl dit een voetgangersgebied is. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,20 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Schootsestraat is vrijdagochtend rond 00.45 uur een grijze Mercedes Benz 108 met het kenteken 91-VT-KZ weggenomen. De eigenaar had zijn bestelauto daar even geparkeerd en afgesloten toen hij even iets ging eten op de Schootsestraat. Plotseling zag hij een onbekende persoon met zijn bestelauto wegrijden. In de auto lagen een GSM, een steiger, een boormachine, een decoupeerzaag en een kabelhaspel.

Eindhoven/Valkenswaard: Verdachten van diefstal fiets aangehouden De politie kreeg donderdagmiddag een aangifte binnen van diefstal van een fiets vanaf de Tongelresestraat in Eindhoven. De fiets werd afgesloten meegenomen en in een auto geladen. Hierop stelde de politie een onderzoek in, waarop zij rond 18.45 uur drie verdachten, een 19-jarige Eindhovense, een 22-jarige man uit Bunde en een 26-jarige Maastrichtenaar, aan konden houden op de Schutsboom in Valkenswaard. In de auto van het drietal werden drie fietsen aangetroffen waaronder die fiets die eerder die dag was weggenomen vanaf de Tongelresestraat. Bij de 22-jarige bestuurder van de auto werden 3 XTC-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de twee andere fietsen die in de auto werden aangetroffen. De drie verdachten zijn ingesloten in een cel op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte op heterdaad betrapt
Op de Keizersgracht is donderdag rond 22.40 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen dat de verdachte een auto probeerde open te breken op een parkeerplaats daar en alarmeerden de politie. De man is voor onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Deltaweg is donderdagavond een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden negen bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het rijden zonder helm en vier voor het niet gebruiken van de rijbaan.

Helmond: Diefstal portemonnee
Donderdagmorgen rond 11.45 uur is op de Medevoort van een 54-jarige vrouw uit Gerwen haar portemonnee gestolen. Toen zij de boodschappen in haar auto zette zag ze dat haar tas openstond. Uit de tas was haar portemonnee verdwenen. In de portemonnee zat ongeveer 60 euro en een pasje.

Budel: Onder invloed
Op de Nieuwstraat is vrijdagochtend rond 1.15 uur een 48-jarige automobilist uit Budel aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,80 weer. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel Schoot: Onder invloed
Op het Klein Schoot is vrijdag rond 00.40 uur een 21-jarige automobilist uit Budel Schoot betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Geldrop: Woninginbraak
In een woning aan de Akert is donderdag tussen 10.30 en 18.15 uur ingebroken. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader is binnengekomen. Uit de woning werden sieraden en een videocamera weggenomen.

Mierlo: Verdachte van diefstal portemonnee aangehouden In een recreatiegelegenheid in Mierlo is donderdag rond 21.00 uur een 52-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een portemonnee van een 54-jarige man uit Geldrop in de recreatiegelegenheid. De man had zijn portemonnee even op een plankje gelegd. Deze werd op een onbewaakt moment weggenomen en teruggevonden in de kluis van de 52-jarige verdachte. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebu-reau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard/Waalre: Verlichtingscontrole
Op de Valkenierstraat in Valkenswaard is donderdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder voor- en achterlicht. Ook op de Burgemeester Mollaan in Waalre werd een verlichtingscontrole gehouden. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder licht.

Veldhoven: Vrouw van bromfiets geschopt
In zijn woning in Veldhoven is donderdag rond 20.30 uur een 63-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het schoppen tegen de bromfiets van zijn 39-jarige Veldhovense ex-vriendin op de Zoestraat eerder die avond. De vrouw viel hierdoor en liep lichte verwon-dingen aan haar arm en been op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Op de Dorpstraat is donderdag tussen 16.00 en 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden elf bekeuringen uitgedeeld. Tien voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet dragen van een helm.

Op de Locht is donderdagmorgen toezicht controle schoolgaande jeugd gehouden. 5 fietsers kregen een bekeuring daar zij in tegengestelde richting fietsten.