Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.40 uur

Controle op Black Spots in district Lekstroom

NIEUWEGEIN - In de maanden juli en augustus werd door de politie van district Lekstroom extra aandacht gegeven aan de zogenaamde Black Spots in het gebied van het district Lekstroom. Black Spots zijn wegvakken en kruisingen waar veel aanrijdingen plaatsvinden c.q. meer ernstige aanrijdingen plaats vinden.

Door op deze Black Spots intensief te controleren en de aandacht te richten op de specifieke oorzaken van de aanrijdingen, was het de doelstelling om weggebruikers bewust te maken van de risicos die men loopt op deze plaatsen. Weggebruikers werden daardoor geconfronteerd met hun rijgedrag op de Black Spots en de mogelijke oorzaak van het ongevalrisico dat zij veroorzaken en de consequenties na een ongeval.

De controles richtten zich met name op:

- overschrijding van de gestelde maximumsnelheid;
- negeren van het rode verkeerslicht;

- overschrijding van de doorgetrokken streep;
- gebruikmaken van de verdrijvingsvlakken;

- negeren van de verplichte rijrichting;

- rijden onder invloed van alcoholhoudende drank/drugs;
- rijden zonder rijbewijs c.q. bromfietscertificaat.
De controles werden uitgevoerd in:
Lopik: Ir. F.E.D. Enschedeweg - Boveneind ZZ
IJsselstein: Provinciale weg N210 Nijverheidsweg Nieuwegein: Richterslaan -Sluyterslaan: Plettenburgerbaan Martinbaan Vianen: Bentz Berg
Houten: Utrechtseweg Essenkade

Tijdens de controleperiode werden 323 processen-verbaal opgemaakt.

Vluchtende man valt van balkon

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag is een 26-jarige man van het balkon gevallen bij een vluchtpoging uit de woning van zijn vriendin aan de Pelikaanlaan.

s Middags om 17.45 uur kreeg de politie de melding van geweld in een woning aan de Pelikaanlaan. Het bleek te gaan om een conflict in de relatiesfeer, waarbij een 24-jarige man (woonplaats onbekend) aan de deur kwam bij de 24-jarige bewoonster en haar 26-jarige vriend, eveneens uit Nieuwegein. De 24-jarige verdachte bedreigde de twee. De 26-jarige man voelde zich op een gegeven moment in de woning zo bedreigd dat hij probeerde te vluchten via het balkon. Hierbij kwam hij ten val. Omdat de man klaagde over pijn in nek en schouder en mogelijk iets gebroken heeft is hij per ambulance vervoerd naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De politie onderzoekt de zaak.