Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 6/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Striptease act vroegtijdig afgebroken
Vrouw aangehouden voor openbare schennis

BREDA: De politie heeft afgelopen nacht een 46 jarige Bredase vrouw opgepakt, omdat ze midden in het uitgaanscentrum een begin maakte met een striptease act. De politie besloot, mede in het belang van de eigen veiligheid van de vrouw, haar aan te houden. De vrouw verkeerde zwaar onder invloed van drank

Surveillerende politiemensen zagen vannacht, dat een vrouw door de uitbater van een café van zijn terras werd gestuurd. De vrouw stond op, liep van het terras en begon voor de ogen van het publiek en een groep opgeschoten jongeren met een soort striptease'' act. De bovenkleding werd opgetrokken en de vrouw deed haar BH omhoog en toonde haar borsten. Dit alles onder aanmoediging, luid gejoel en gejuich van het aanwezige publiek. Om de act dan toch maar vroegtijdig af te breken besloten de politiemensen, mede in het belang van de eigen veiligheid van de zwaar dronken vrouw, haar aan te houden en over te brengen naar het bureau. Volgens de vrouw had ze behoorlijk wat alcohol genuttigd, maar had ze niet verwacht dat ze voor dit feit kon worden aangehouden. Dat dit mede in het belang van haar eigen veiligheid was kon ze wel begrijpen. Ze gaf toe zich te schamen, dat haar dit was overkomen.

Man aangehouden voor mishandeling

BREDA: Afgelopen nacht kregen enkele bezoekers van een broodjeszaak in de Bredase binnenstad het met elkaar aan de stok toen een man van Zuid-Europese afkomst een 21 jarige vrouw van Antilliaanse afkomst beledigde over haar etniciteit. Hierdoor ontstond een woordenwisseling en sloeg de man de vrouw met een karateslag een blauw oog. De 23 jarige verdachte is door de politie aangehouden. Hier was hij het niet mee eens en bedreigde de politiemensen, dat hij ze met zijn vuurwapen zal doden. De man is ingesloten in een politiecel. Bij de aanhouding trof de politie overigens geen vuurwapen bij hem aan.

Man aangehouden met 11 valse Eurobiljetten

BREDA: Een 41 jarige Bredanaar is gisteravond door de politie aangehouden, omdat een medewerker van het Casino in Breda bij het inwisselen van 10.000 Euro 11 valse 50 Eurobiljetten aantrof. De man zegt die dag het geld zakelijk te hebben ontvangen en niet geweten te hebben dat er in de grote stapel geld ook valse biljetten tussen zaten. De verdachte is ingesloten De bankbiljetten zijn door de politie in beslag genomen. Naar de herkomst van de biljetten wordt een onderzoek ingesteld.

Polen aangehouden voor zware mishandeling

BREDA: De politie heeft gisteravond op de Oede van Hoornestraat in Breda twee Poolse mannen van 24 en 21 jaar aangehouden, die kort ervoor een inzittende van een personenauto met een ijzeren staaf zouden hebben mishandeld. Aanleiding voor de mishandeling is niet duidelijk, maar het slachtoffer vermoedt dat de beide mannen zijn auto wilden stelen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het 29 jarige Tilburgse slachtoffer liep buiten een bloedneus ook kneuzingen op aan hoofd, arm en schouder.

Volgens het slachtoffer zat hij net in de auto van zijn vriendin op de Oede van Hoornsestraat toen twee mannen bij zijn autoportier kwamen staan, die in een onverstaanbare taal duidelijk maakten of hij een sigaret voor ze had. Toen hij de man iets te roken aanbood trok die hem aan zijn uitgestoken arm en sleurde hem uit de auto. De Tilburger viel daarbij op de grond en werd gelijk met een stuk ijzer op hoofd, armen en schouders geslagen. Om aandacht van voorbijgangers te trekken begon het slachtoffer keihard om hulp te roepen, waarna de daders op de vlucht sloegen.

Even nadien zag het slachtoffer en zijn vriendin de beide mannen in en VW Golf wegrijden. De gealarmeerde politie zag de auto nog net in de Oede van Hoornestraat rijden en hield de beide inzittenden aan. De beide verdachten blijken de Poolse nationaliteit te hebben. Het slachtoffer zal zich medisch laten behandelen en onderzoeken. De politie onderzoekt tevens of de mannen legaal in Nederland verblijven.

Oosterhouter gepakt voor rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft kort na middernacht een 32 automobilist uit Oosterhout aangehouden, omdat hij met zijn auto tegen het verkeer in over de Haagdijk in Breda reed. De man kwam onderweg de inzittenden van een politieauto tegen en werd aan de kant gezet. Al snel bleek dat de bestuurder te veel had gedronken en dat wees ook de blaasproef uit. De man bleek een promillage te hebben van rond de 1,3 o/oo. Ook al reed de man op de smalle Haagdijk tegen het verkeer in, toch vond hij dat hij met dit promillage goed auto kon rijden. Daar dacht de politie toch wel anders over.