Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Wanadoo presenteert 'Positive Generation' in Nederland

Introductie van nieuwe Europese identiteit in Nederland

Amsterdam, 6 september 2002 - Wanadoo is in Nederland hard op weg om de op één na grootste Internet Service Provider te worden. In Europa is Wanadoo al de nummer twee en het bedrijf wil nog meer groeien. Het bedrijf heeft de ambitie om het meest favoriete internetmerk van Europa te worden. Wanadoo startte op 1 juli 2002 met de introductie van de nieuwe identiteit in Frankrijk, de andere Europese landen zullen volgen.

Vandaag wordt deze nieuwe corporate identiteit in Nederland geïntroduceerd. Na thuisland Frankrijk, wordt Nederland het eerste land dat met dit nieuwe merk gaat kennismaken. Daarnaast wordt de bedrijfsnaam EuroNet Internet BV veranderd in Wanadoo Nederland BV. Het merk EuroNet Internet blijft wel voor de zakelijke markt gehandhaafd.

Vandaag start onder de titel 'Positive Generation' een grootschalige mediacampagne waarbij de televisie landelijk wordt ingezet. Uiteraard is de portal www.wanadoo.nl in de nieuwe 'look and feel' aangepast. Bovendien zijn de retail outlets voorzien van nieuw materiaal.

Deze corporate campagne valt samen met de productcampagne voor het nieuwe product ADSL Lite (zie persbericht d.d. 2 september 2002).

Een belangrijke mijlpaal
Wanadoo SA heeft een cruciale fase in haar ontwikkeling bereikt. Het succes van Wanadoo begon in 1996, toen de Multimedia Division van France Telecom onder de merknaam Wanadoo internettoegang ging aanbieden. Vier jaar later - in juli 2000 - stond de naam Wanadoo voor één van de meest geavanceerde internetondernemingen in Europa. Wanadoo SA heeft inmiddels haar aanbod aanzienlijk verbreed met internetdiensten op het gebied van portals, e-commerce en directories.

Maar ook voor wat betreft de internationale expansie heeft het Franse bedrijf niet stilgezeten. De afgelopen twee jaar heeft Wanadoo SA een aantal acquisities gedaan, zoals de overname van Freeserve in het Verenigd Koninkrijk en Indice Multimedia in Spanje. In Nederland heeft Wanadoo in juni 2002 MyWeb overgenomen. Met activiteiten in zes landen (Frankijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, België en Marokko) is Wanadoo één van de marktleiders in Europa op het gebied van internettoegang en directories. Wanadoo SA heeft in juli 2000 een beursgang gemaakt.

De afgelopen twee jaar is het aantal actieve klanten in Frankrijk verdubbeld (van 1,3 miljoen naar 3 miljoen) en in Europa verviervoudigd (van 1,8 naar 7,8 miljoen).

Wanadoo: hét merk van de huidige internetcultuur
De Europese internetcultuur is verre van uniform. Hoewel alle markten sterke groeipotentie vertonen, zijn ze nog niet allemaal even ver ontwikkeld. Bovendien verschillen de gebruikersprofielen sterk. Wanadoo wil het al haar klanten - ongeacht leeftijd, achtergrond of nationaliteit - makkelijk maken om de gemeenschappelijke 'mindset met values' samen te delen. Deze instelling wordt benadrukt met de payoff 'Positive Generation'. Deze payoff staat voor een attitude die de wereld vol vertrouwen tegemoettreedt en die met optimisme en energie het beste uit het internetaanbod wil halen: ongeremd en onbelemmerd emoties uiten, over grenzen heen communiceren, leren en nieuwe culturen ontdekken.

'Positive Generation' is opgebouwd uit vier kernwaarden.
* Proximity. Nabijheid is één van de grootste benefits van Wanadoo. Dagelijks verbindt Wanadoo miljoenen mensen over de gehele wereld, die gebruikmaken van internetdiensten die handig zijn voor het dagelijks leven.
* Simplicity. Alle Wanadoo-diensten zijn eenvoudig te gebruiken. Wanadoo zorgt ervoor dat klanten het uiterste uit het web kunnen halen en dat beginnende internetters worden geholpen om te ontdekken wat het internet voor hen kan betekenen.
* Optimism. Optimisme was de inspirator voor de groei en ontwikkeling van Wanadoo in de afgelopen twee jaar. Doordat positief denken essentieel is voor een sterk vertrouwen in de toekomst, voor innovatie en voor een toekomstvisie.
* Determination. Vooral sinds haar beursgang is Wanadoo vastbesloten om succesvol te zijn. De medewerkers zijn gemotiveerd om proactief elke samenwerking tot een succes te maken. Deze instelling is fundamenteel gebleken voor de ontwikkeling die Wanadoo de afgelopen zes jaren heeft doorgemaakt.
Een nieuw gezicht en een grootscheepse mediacampagne De nieuwe identiteit en huisstijl zijn ontwikkeld in samenwerking met de Franse bureaus Saguez & Partners (visuele uitingen) en CLM/BBDO (mediacampagne). De internationale campagne is voor de Nederlandse markt verzorgd door reclamebureau TBWA\Neboko Campaign en TBWA\Designers Company.

Toelichting op de visuele identiteit.

- Het nieuwe logo is een symbool dat bestaat uit de letter 'w' omgeven door een frame dat een toets van een computertoetsenbord voorstelt. Dit symbool staat voor het verenigen van de mensen in de wereld.
- De nieuwe kleuren - grijs en frambozenrood - symboliseren een sterke basis en kracht, gecombineerd met passie en dynamiek.
# # #

Over Wanadoo BV
Wanadoo BV is een volle dochteronderneming van Wanadoo SA. Wanadoo SA is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt Wanadoo BV internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt. Wanadoo biedt een volledig pakket van mogelijkheden voor internettoegang gericht op consumenten, waaronder inbelabonnementen. Deze variëren van free tot flat-fee en breedbandinternet (ADSL en Cable). Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal is een van de meest bezochte domeinen van Nederland. Wanadoo BV verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal is Wanadoo SA met bijna acht miljoen actieve abonnees de tweede internet provider van Europa.

Voor fotomateriaal en meer informatie over Wanadoo: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl