Provincie Limburg

www.limburg.nl Sitemap

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 3 september 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 13 september 2002

Informatie: E. Walthaus, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning tel. (043) 389 7291
e-mail:
ew.walthaus@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de agenda vastgesteld voor de vergadering van Provinciale Staten op 13 september 2002. De agenda en de daarbij behorende voorstellen liggen ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement en zijn tevens te raadplegen op www.limburg.nl


2.


Aanwijzing ex artikel 67 Flora- en faunawet Mandaatbesluit

Informatie: J. Pouw, afdeling Groen
tel. (043) 389 77 72
e-mail:
jjm.pouw@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een aanwijzing als bedoeld in artikel 67 van de Flora- en faunawet vast te stellen. Op grond van deze aanwijzing kunnen door GS aangewezen personen (o.a. jachtaktehouders) op door GS aangewezen gronden exotische en verwilderde diersoorten doden in het belang van de openbare veiligheid en het voorkomen van schade aan landbouwgewassen of aan flora en fauna. Het gaat om onder andere bever- en muskusratten, wasberen, verwilderde katten, verwilderde duiven, nijlganzen en verwilderde gedomesticeerde grauwe ganzen.


3.

Vaststellen uitvoeringsprogrammaHelden-Maasbree

Informatie: A.Marx, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 78 94
e-mail:
ajm.marx@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het Uitvoerings-programma Helden-Maasbree 2001-2004. De Provincie draagt bij in de kosten van de uitvoering van dit programma met een bijdrage van 79.637,--. Daarnaast staan NUBL gelden ter beschikking tot een bedrag van 623.098,-- en zet de Provincie zich in voor het verwerven van ca. 500.000,-- aan SGB subsidie.


4.

Verlenging uitrijperiode dierlijke mest in milieubeschermingsgebieden

Informatie: M. Zonderland, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 389 76 16
e-mail:
mcj.zonderland@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de periode waarin dierlijke mest mag worden aangewend te verlengen tot 15 september 2002. De verlenging geldt voor waterwingebieden, freatische
grondwaterbeschermingsgebieden, het bodembeschermingsgebied Mergelland en de binnen het laagstgenoemde gebied gelegen waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden. Voor nitraatuitspoelingsgevoelige gronden (de 'grijze gebieden') geldt de verlenging onder de voorwaarde dat het rijk de daarvoor landelijk bepaalde uitrijperiode eveneens verlengt.
GS hebben aan de verlenging de voorwaarde verbonden dat het uitrijden van mest op bouwland wordt gecombineerd met het inzaaien van een groenbemester.


5.

ICT-Projectleider voor de uitvoering en advisering van de ICT-impuls voor de openbare bibliotheken

Informatie: J. Smeets, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 94
e-mail:
jjam.smeets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten voor een periode van zes maanden aan CMG Maastricht B.V. de opdracht te verstrekken voor de uitvoering en advisering van de ICT-impuls voor openbare bibliotheken in het kader van de herpositionering openbaar bibliotheekwerk.


6.

Nota provinciaal herindelingsbeleid

Informatie: W. Timmermans, afdeling Algemene en Juridische Zaken tel. (043) 389 72 94
e-mail:
wpa.timmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een nota vestgesteld, waarin zij ingaan op de criteria en kaders die zij hanteren bij initiatieven tot gemeentelijke herindeling, alsmede op het nieuwe Rijksbeleid ter zake.


7.

Visie versterking bestuurskracht gemeenten in Midden-Limburg

Informatie: W. Timmermans, afdeling Juridische en Algemene Zaken tel. (043) 389 72 94
e-mail:
wpa.timmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen PS voor de visie tot versterking van de bestuurskracht vast te stellen. Centraal daarin staat het voornemen om in Midden-Limburg een herindelingsprocedure te starten teneinde in die procedure af te kunnen wegen of en zo ja, voor welke gemeenten in Midden-Limburg een samenvoeging, al dan niet in relatie tot intensievere samenwerking, het meest geëigend is om tot versterking van de bestuurskracht te komen.


8.

Essent NV - uitvoering motie D'66

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 72 50
e-mail:
pme.habets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten zullen in het overleg met de Raad van Bestuur Essent NV op 3 september 2002 de motie van D'66 over snel internet uitvoeren. In het overleg zal worden aangedrongen op het weer oppakken van investeringen in het kabelnetwerk, om dit in heel het werkgebied van Essent geschikt te maken voor snel internet.


9.

Brief toetreding Echt-Susteren bij REO Midden-Limburg BV

Informatie: A. Nijssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel. (043) 389 72 49
e-mail:
amrp.nijssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een brief aan de gemeente Echt te sturen (met een afschrift voor de gemeenten Susteren en Roermond) waarin wordt aangegeven dat de Provincie verwacht dat de gemeente Echt/Susteren binnen een jaar het besluit zal nemen toe te treden tot REO Midden-Limburg BV.


10.

Vaststelling concept-ontwerp POL-aanvulling 't Rooth

Informatie: M. van der Sande, afdeling Milieu- en Waterbeleid tel. (043) 389 73 23
e-mail:
mw.van.der.sande@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het concept-ontwerp van de POL-aanvulling 't Rooth vastgesteld en in procedure gebracht. De POL-aanvulling omhelst de afbouw van de kalksteenwinning met een eenmalige uitbreiding van de groeve 't Rooth met 17 ha. Op 12 september 2002 vindt hierover een openbare informatie-avond plaats.


11.

Voorkeursstandpunt Ministers V en W en VROM m.b.t. RW74

Informatie: B. Achten, afdeling Infraprojecten
tel. (043) 389 99 32
e-mail:
hjm.achten@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten dringen nogmaals bij de Ministers van V&W en VROM aan op spoedige bekendmaking van het voorkeursstandpunt ten aanzien van de RW74 in de gemeente Venlo. Dit op grond van de bestuursovereenkomst Via Limburg, de masterplanning en de grote belangen m.b.t. onder andere verkeersveiligheid en leefbaarheid. GS wijzen erop dat de vorige Minister van VROM het College van GS al in juni bericht heeft dat het concept-standpunt inzake de RW74 zich in de afrondende fase bevindt. Eerder al had de ambts-voorganger van de Minister van Verkeer en Waterstaat de Tweede Kamer laten weten dat het standpunt naar verwachting begin van de zomer aan de Kamer zou worden toe gezonden.


12.

Bijdrage fietspad Bergen-Gennep

Informatie: P. Alzer, afdeling Mobiliteit
tel. (043) 389 75 92
e-mail:
phj.alzer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten bijdragen te verstrekken aan de gemeenten Bergen en Gennep van 548.782,00 respectievelijk 140.214,00 voor de aanleg van een fietspad tussen beide gemeenten.


13.

Aankoop van compensatiegrond ten behoeve van project N280 Roermond-Oost

Informatie: E. Kuppens, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 79 44
e-mail:
emj.kuppens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met de aankoop van het perceel voor compensatiedoeleinden ten behoeve van het project N280 Roermond-Oost.


14.

Aanvullende informatie beantwoording GS d.d. 9 juli 2002 op vragen ex artikel 21 RvO (D66) van mevrouw Gommers-Melsen over voorwaarden binnen de concessieverlening

Informatie: H. van der Tier, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 78 66
e-mail:
ahjm.van.der.tier@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de aanvullende antwoorden op de vragen over concessievoorwaarden van 13 juni 2002 gesteld door mevrouw Gommers-Melsen (D66) te verstrekken.
De relevante telcijfers liggen ter inzage.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 6-9-2002 09:37