Ernst & Young

Negen genomineerden bekend voor de verkiezing Entrepreneur of the Year 2002

6 september 2002 - De Nederlandse verkiezing van de ondernemersprijs Entrepreneur of the Year vindt dit jaar plaats op 20 september aanstaande in Noordwijk. De winnaar wordt geselecteerd uit negen genomineerden en zal de Entrepreneur of the Year 2002 Award ontvangen uit handen van Johann Olav Koss, meervoudig Olympisch kampioen langebaan schaatsen.

De verkiezing van de Entrepreneur of the Year wordt georganiseerd door Ernst & Young en vindt plaats in dertig landen. De landelijke winnaars worden automatisch genomineerd voor de verkiezing van de World Entrepreneur of the Year die in juni 2003 in Monaco zal plaatsvinden. Ook zijn zij te gast bij de International Conference van de Entrepreneur of the Year-verkiezing die dit jaar in november in Palm Springs in de Verenigde Staten wordt gehouden.

In Nederland wordt voor deze verkiezing nauw samengewerkt met Universiteit Nyenrode, het Ministerie van Economische Zaken en internetprovider Tiscali. De reden voor het instellen van deze prijs is om wereldwijd succesvol ondernemerschap te ondersteunen en om de betrokkenheid van Ernst & Young bij ondernemers en het ondernemerschap te onderstrepen.

De jury hanteert als belangrijkste criteria voor het toekennen van de Award de wijze waarop de ondernemer zijn onderneming succesvol heeft gemaakt, de prestaties van de onderneming en de visie van de ondernemer. Vorig jaar werd de Award uitgereikt aan Monique Brummans, directeur van Diemen & Van Gestel Select.

De genomineerden voor de Entrepreneur of the Year 2002 zijn:

Categorie Technology, Communication & Entertainment
* Jim Heersink, Da Vinci International B.V. uit Vorden
* Mike James, ATS International B.V. uit Haarlem
* Paul & Bart Manuel, Tam Tam Communicatie Via Internet B.V. uit Delft

Categorie Services

* Ad van Wijk, Econcern B.V. uit Utrecht

* Hans Mosselman, Sudtours Reisorganisatie B.V. uit Amsterdam
* Rian Verwoert, Coöperatie Fruitmasters Groep U.A. uit Geldermalsen.

Categorie Manufacturing

* Annemarie Dekker, Drukkerij Remmert Dekker B.V. uit Wormer
* Tineke Bakker-van Ingen, Ferm B.V. uit Genemuiden
* Wim Kuijpers, Kuijpers Installaties B.V. uit Helmond.
Voor leden van de pers is het mogelijk de prijsuitreiking op 20 september bij te wonen. Toegangskaarten kunnen verkregen worden via de woordvoerder.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Toby Ellson of via telefoon 010-406 53 64.