Gemeente Deventer

Leerlingenvervoer

Verandering leerlingenvervoer

Novio net nieuwe vervoerder

De gemeente streeft naar goed en veilig vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs. Afgelopen schooljaar liep het contract af met de vervoerder(s) en is het leerlingenvervoer opnieuw (Europees) aanbesteed. Voor de zomervakantie is deze aanbesteding afgerond en is op basis van de prijs-kwaliteitverhouding gekozen voor de firma NOVIO NET uit Nijmegen. Met ingang van dit nieuwe schooljaar wordt het leerlingenvervoer in Deventer verzorgd door deze nieuwe vervoerder.

De gemeente voorziet in vervoer van leerlingen die wonen in Deventer en die zich gezien hun leeftijd, lichamelijke geestelijke of zintuiglijke handicap niet per (brom)fiets of met openbaar vervoer kunnen verplaatsen. De criteria zijn in de Verordening leerlingenvervoer vastgelegd.

NOVIO NET

NOVIO NET is een bedrijf dat zorgdraagt voor de regie en coördinatie van het leerlingenvervoer. De regie en coördinatie voor het leerlingenvervoer is ondergebracht binnen NOVIO Express. De onderneming verzorgt planning, de rittoewijzing en uitgifte door middel van haar logistieke planningfunctie en voertuigcentrale. Verder zorgt zij zelf voor het leerlingenvervoer, de contacten met de gemeenten, ouders, scholen en vervoerders. Het vervoer zelf wordt gereden door onderaannemers. NOVIO NET kiest daarbij al sinds jaar en dag voor een model waarbij zelfstandige taxiondernemingen uit de woonplaats en/of regio het vervoer uitvoeren Zij kennen het gebied en hebben een rol bij het realiseren van de routes.

In opdracht van NOVIO NET verzorgt onder meer het Taxibedrijf Rietman b.v. uit Deventer op dit moment een groot aantal ritten voor het leerlingenvervoer in Deventer en omgeving. Voor veel ouders is er dus niet zoveel veranderd.

Voor vragen over het leerlingenvervoer kunnen belanghebbenden contact opnemen met: NOVIO NET, telefoon 024-3716868.