Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Wanadoo op koers; ambitie om grootste Internet media services provider van Europa te worden

Breedbandtoegang belangrijke basis voor verdere groei

Amsterdam, 6 september 2002 - Nicolas Dufourq, CEO van Wanadoo SA, en Jean-Jacques de Pins, CEO van Wanadoo Nederland, hebben vandaag tijdens een persconferentie de strategie van Wanadoo voor Europa en Nederland toegelicht. Wanadoo SA heeft het afgelopen jaar sterk geïnvesteerd in haar aanwezigheid op de Europese markt. Het bedrijf vergrootte zijn marktaandeel, onder meer door de overnames van Eresmas in Spanje (juli 2002) en MyWeb in Nederland (juni 2002). Wanadoo is nu actief in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, Marokko en België.

De op 4 september 2002 bekendgemaakte financiële resultaten laten zien dat Wanadoo één van de snelst groeiende Europese ISP's is. Op dit moment is Wanadoo de op één na grootste Europese ISP, met 7,8 miljoen klanten. Daarnaast is het bedrijf de nummer twee op het gebied van informatiediensten (Pages Jaunes in Frankrijk en Indice Multimedia in Spanje), met 0,7 miljoen klanten. De recente omzetgroei van 33 procent naar 918 miljoen euro onderstreept dat Wanadoo op koers is bij het realiseren van haar ambities. Wanadoo wil nadrukkelijk profiteren van de potentile groei in Europa, nu naar verwachting 55 procent van de West-Europeanen in 2003 zal beschikken over internettoegang. Wanadoo wil in 2005 in West-Europa 15 miljoen klanten bedienen. Dat vraagt om een sterk internationaal merk dat de verkoop en de merkherkenning op Europees niveau ondersteunt.

Nicolas Dufourq, CEO van Wanadoo SA, zegt: "In de periode die voor ons ligt, is ons doel om de meest innovatieve producten voor internettoegang te bieden, waaronder nieuwe en complete breedbandpakketten. Wij verwachten een aanmerkelijke groei in dit segment en daarom investeren we veel in breedbandtoegang. Op dit moment zijn we de nummer twee van de Europese ADSL-leveranciers, met 701.000 abonnees. Het is onze ambitie om ons breedbandaanbod krachtig te promoten in de landen waar we actief zijn."

Jean-Jacques de Pins, CEO van Wanadoo Nederland: "In Nederland zijn we ook op koers. We willen de beste keus zijn voor internetgebruikers. Om dit te bereiken, willen wij op korte termijn de nummer twee worden op de internetmarkt én op de breedbandmarkt. Bovendien hebben wij partnerships gesloten met grote pc- en softwareleveranciers, waaronder HP/Compaq, Packard Bell en Microsoft. Verder hebben we verkoopovereenkomsten gesloten met retailpartners."

# # #

Over Wanadoo BV
Wanadoo BV is een volle dochteronderneming van Wanadoo SA. Wanadoo SA is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt Wanadoo BV internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt. Wanadoo biedt een volledig pakket van mogelijkheden voor internettoegang gericht op consumenten, waaronder inbelabonnementen. Deze variëren van free tot flat-fee en breedbandinternet (ADSL en Cable). Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De website van Wanadoo is een van de meest bezochte domeinen in Nederland. Wanadoo BV verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal is Wanadoo SA met bijna acht miljoen actieve abonnees de tweede internet provider van Europa.

Voor fotomateriaal en meer informatie over Wanadoo: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl