Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-09-2002
Politieberichten van 6 september (07.00 - 13.00)

Idaerd: rijden zonder rijbwijs
Donderdag om 12.10 uur werd een 34-jarige automobilist uit Ter Apel gecontroleerd op de Rijksweg A32 ter hoogte van Idaerd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd hier al voor de zevende maal voor bekeurd. Ook bleek de auto niet verzekerd. Daarnaast reed de man nog eens tijdens een rijontzegging. Hierop is het voertuig van de man in beslag genomen.

Leeuwarden: nogmaals getuigenoproep in verband met dodelijk ongeval Het politieonderzoek naar de aanrijding waardoor de 23-jarige Bianca Ignatius uit Leeuwarden later aan hersenletsel overleed, zit vast. Er zijn acht tips binnengekomen. De vrouw reed op vrijdag 23 augustus op haar fiets over Achter de Hoven toen zij van achteren werd aangereden door de bestuurder van een witte auto. Het slachtoffer heeft vlak voor de klap de auto hard horen remmen omdat er tegenliggers aankwamen. Toen de wagen haar wilde passeren heeft deze haar met zijn rechtervoorkant geraakt, met de valpartij als gevolg. Toen de fietsster op de grond lag, heeft ze gezien dat verschillende auto`s haar passeerden. De voorste was een witte, zo vertelde de vrouw. Er is die dag meteen een buurtonderzoek ingesteld.

De politie heeft vrijdag 30 augustus nogmaals een onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval, rond hetzelfde tijdstip waarop de vrouw is aangereden. In veertig minuten tijd zijn er 42 witte auto`s gepasseerd. Alle kentekens zijn genoteerd en worden nagetrokken. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen van het ongeval of mensen die meer kunnen vertellen over het ongeval op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.

Schiermonnikoog: vermiste man terecht
Donderdagmiddag omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een 38-jarige inwoner van Dieren werd vermist tussen paal 12 en de Balg. De KNRM werd ingezet bij de zoekactie, evenals een marine- en een politiehelikopter, die met infrarood is uitgerust. Dit in verband met de invallende duisternis en mist. Ook een politiewagen, die zich op het strand bevond, deed mee aan de zoekactie. Voordat de zoekactie zou worden uitgebreid werd de man omstreeks 20.30 uur aangetroffen bij de duinen bij paal 15. De man was zich van geen kwaad bewust. Wel had hij de afstand onderschat.

Beetsterzwaag: inbraak woning
In de nacht van donderdag op vrijdag is in een woning aan De Amers ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Uit het huis zijn enkele antieke spullen, waaronder een Franse klok, gestolen. Een 58-jarige inwoner van Beetsterzwaag heeft aangifte gedaan.

Wommels: personenauto loopt schade op
Donderdagochtend liep een personenauto schade op aan de motorkap. De bestuurder van deze auto, een 38-jarige vrouw uit Hidaard, reed rond tien over negen op de Westergoawei in Wommels. Op het moment dat zij een auto van een glaszetbedrijf passeerde, verloor deze wagen een glasplaat die terechtkwam op de motorkap van haar voertuig. Vermoedelijk heeft de tegenligger dit niet gemerkt. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, telefoon 0900-88 44.

Heerenveen: fietscontrole op de Dracht
Donderdagavond tussen 19.45 uur en 21.30 uur heeft een fietscontrole op de Dracht plaatsgevonden. Er zijn in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven.

Lions: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is uit een auto de radio/cd-speler gestolen. Het raam aan de portierzijde van de wagen werd vernield. Een 31-jarige man uit Lions deed aangifte.

Heerenveen: diefstal personenauto
Op donderdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur werd een personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Wederik. De eigenaar van de auto, een 80-jarige man uit Heerenveen, deed aangifte. Het betreft een grijze Opel Kadett met het kenteken RN 37 HY.

Leeuwarden: 24 drugs-bolletjes in beslag genomen Op vrijdag rond 12.00 uur zag de politie een 21-jarige man uit Den Haag lopen over de Weaze. De man dook snel weg in een portiek. Vervolgens zag de politie op de Zuidergrachtswal dat dezelfde man iets weggooide. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van handel en/of bezit van hard-drugs. Bij fouillering op het politiebureau bleek de verdachte in het bezit van 13 bolletjes bruine drugs en 11 bolletjes witte drugs. De drugs is in beslag genomen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272