Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-09-2002 2e persbericht vrijdag 6 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Mishandeling en bedreiging
Op de Panterstraat is vrijdagochtend rond 1.10 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehou-den. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 40-jarige Eindhovenaar eerder die avond in zijn woning op het Arnaudinaplein. Het slachtoffer liep een verwonding in zijn gezicht op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Floralaan West is donderdag tussen 18.50 en 20.20 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 350 passerende voertuigen reden 34 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 70 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen rond 11.55 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Heikantseweg Scheepstal een 17-jarige bromfietser uit De Rips gewond. Hij reed daar over het fietspad, komende uit de richting Aarle-Rixtel. Een uit dezelfde richting komende 30-jarige automobilist uit Uden sloeg daar rechtsaf de Scheepstal op. Hij verleende niet de vrije doorgang aan de bromfietser. De bromfietser liep enkele schaafwonden op en klaagde over een pijnlijke enkel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Son: Diefstal poort
Tussen donderdagavond 20.00 en vrijdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Koekoeklaan een smeedijzeren poort, 5m. breed en 1.50 m. hoog, gestolen. De poort, onderdeel van een hek-werk, was daar geplaatst aan de voorzijde van een woning.

Son: Inbraak in een bouwkeet
Tussen donderdagmiddag 16.00 en vrijdagmorgen 7.00 uur is uit een bouwkeet, staande op een bouwterrein aan de A50, gereedschap gestolen. De klapdeuren van de bouwkeet zijn opengebroken.

Bergeyk: Inbraak in een woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Nieuwstraat. Een bovenlicht is open-gebroken. Uit de woning is geld en een pakje sigaretten gestolen. Uit de berging van de woning verdween een damesfiets.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen tussen 8.30 en 11.00 uur is op de Pastorielaan een snelheidscontrole ge-houden. 519 voertuigen zijn gecontroleerd. 30 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Asten: Diefstal uit een woning
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur zijn uit een woning op de Deken van Pelthof verschillende sieraden gestolen. Het is niet duidelijk hoe men de woning binnenkwam.